Bátor és Bátorné a Körösvölgyi Állatparkban (Fotó: Babák Zoltán)
Bátor és Bátorné a Körösvölgyi Állatparkban (Fotó: Babák Zoltán)
in ,

Már mindenki nagyon várta a Körösvölgyi Állatpark nyitását

“Május 1-től újra nyitnak Látogatóközpontjaink 🙂”, jelent meg a hír péntek este a Körös-Maros Nemzeti Park Facebook-oldalán, miután Pintér Sándor belügyminiszter rendeletben is megerősítette Orbán Viktor miniszterelnök 4 millió oltotthoz kötött ígéretét.

Amit feltétlenül tudni kell: belépés a felnőtt korúaknak csak védettségi igazolvánnyal – amit még az épületbe lépés előtt ellenőriznek a park munkatársai –, illetve a velük érkező kiskorúaknak lehetséges. A belépést követően a parkban már maszk nélkül lehet sétálni, bár tapasztalataink azt mutatták, hogy ezen engedmény mellett is sokan, első sorban az idősebbek továbbra is viselték a maszkot.

“Mindenki nagyon várta már a nyitást”, derült ki Körömi Krisztinával, a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark vezetőjével szombati beszélgetésünkkor. Az állatpark történetének eddigi leghosszabb bezárása volt ez a november elején kezdődött szünet.

Kisállatsimogató a Körösvölgyi Állatparkban
Nagyon népszerű volt a kisállatsimogató a Körösvölgyi Állatparkban (Fotó: Babák Zoltán)

A családok is, de igazán a gyerekek várhatták már a nyitást, mert ottjártunkkor szinte csak kisgyermekes családok sétáltak a Körösvölgyi Állatpark gyalogútjain.

A hosszúra nyúlt szünet alatt megújult a Kölyökzug játszótér, amin a kicsik folyamatosan váltották egymást, új “kifutóban” nyitják a szezont a teknősök, megszaporodott a muflon család, illetve egy új természetfotó kiállítást tekinthetnek meg az érdeklődők.

Arra, hogy mi a legszembetűnőbb változás a parkban,

Körömi Krisztina a szürke farkasokat említette, amik kölykökből kifejlett egyedekké váltak,

illetve azt, hogy néhány voilerbe új lakók érkeztek.

Sajnos a szombati változékony időjárás időnként egy-egy gyors záporral zavarta meg ezt a kétszeresen is ünnepnek tekinthető napot, de ezek elöl a park fedett pihenőibe tudtak húzódni a látogatók.

A Körös-Maros Nemzeti Park Facebook-oldalán lehet szavazni az Állatpark szépére, de erről majd egy külön cikkben írnánk bővebben.

Zajlanak a felújítási munkálatok a négycsillagos Liget Wellness és Konferencia Hotelben

Bogdán Tamás: Ha valaki előre azt mondja nekem, hogy ez túlélhető, nem hiszem el

Anyu