Balhé
Balhé (Fotó: Babák Zoltán)
in ,

Balhé: Nem volt rossz mérkőzés, de nem a foci miatt fogunk emlékezni rá

Gyerekként emlékszem, a korlát mellett tömeg állt, arra is, hogy voltak balhék a Hunyadi meccsein. De ilyen nem rémlik, ami tegnap a Hunyadi és a Szabadkígyósi SzSC mérkőzésen történt a megyei másodosztály “A” csoportjának 10. fordulójában.

Papírforma szerint indult a mérkőzés. A lendületes és izgalmas első félidőben a tabella 2. helyén álló Szabadkígyós a 22. percben Milek Bence révén vezetést szerzett. A 44. percben Szűcs Damján egyenlítőgólja után 1-1-es döntetlennel vonultak öltözőbe a csapatok.

A második félidő is focival kezdődött.

A 62. percben Virág Imre lőtt a tizenhatoson vonalán éppen csak kívülről egy szép szabadrúgásgólt. Ezután a Hunyadi ráült az eredményre. A saját térfelükön passzolgattak, de akár fejelgethettek, vagy labdafogózhattak volna, mert a szabadkígyósiak jelét nem mutatták, hogy nekik is szükségük lenne a labdára. Közelébe sem mentek a bőrnek.

Így ment ez percekig. Olyan volt, mint amikor a katolikus olvasókör első eseményére megérkeznek az érdeklődők, és keresik, hova is ülhetnének le.

A Hunyadi érzékelve a vendégek passzivitijét, átvette a játék irányítását. A 78. percben egy mélyről előreejtett labdát Virág vett le, és gurította el az addigra már meglehetősen enerválttá vált Kun Tamás mellett.

A Hunyadi leengedte a gőzt, de tovább támadott.

A hazaiak soraiban nyoma sem volt a feszültségnek. Ez teljesen jól lemérhető volt Lós Istvánon, aki a labdáért menet köszönt, és megjegyezte, hogy “végre egy nyert mérkőzés”. Pisti nem a nyugalmáról híres, de most olyan volt, mintha most kelt volna fel a gyúró padjáról.

A vendégeknél nem lehetett nem észre venni a feszültséget a csapaton belül. Talán egyedül az edző, Zoli bácsi volt az egyetlen, akihez továbbra is tisztelettel szóltak, folyamatosan egymást okolták az eredményért, egymás szemére hányták a másik hibáit.

Aztán jött a 84. perc, amikor a vendégek szögletet és Szűcs Damjánt rúgtak. Ekkor elpattant a húr. Komikus jelenetek sora kezdődött. A nézők sorából nők szaladtak a pályára, hogy az események sodrába vessék magukat. Lóst egy fehérmezes fél nelsonnal fojtogatta, Szabó Feri pedig nem az események sűrűjében vállalt szerepet, hanem békefenntartóként a szentandrási ultrák csitításában, akik szotyizva nézték az előadást.

A szereplők egy jelenetet adnak elő a répáról szóló orosz népmeséből
A szereplők egy jelenetet adnak elő a répáról szóló orosz népmeséből (Fotó: Babák Zoltán)

Reális esélye volt annak, hogy a mai hírek ezzel a Rejtő-i idézettel kezdődnek: “ilyen pofont csak a stockholmi olimpián látott a bajnoki bokszmérkőzés alatt. Egy kalapos kapta a tribünön az ügyeletes rendőrtiszttől”.

A nőket egy fehérmezes gyorsan visszaterelte a korlát mögé, fenntartva a jogot a férfiaknak a pankrációra, ami egyébként nem tűnt durvának, inkább dulakodásnak, de hát tavasz van, a tesztoszteron az egekben.

Kis Pál játékvezető gyorsan salamoni döntést hozott, öt perccel a vége előtt lefújta a mérkőzést, aminek minden bizonnyal még nincs vége. Információink szerint a szövetség kedden vizsgálni fogja az esetet. Valószínűleg egyik fél sem fog jól kijönni belőle, ami a szentandrásiakra nézve kifejezetten igazságtalan lenne.

Hivatalos információ csak most jelent meg az MLSZ oldalán a mérkőzésről, de a pontok, a gólok és a lejátszott mérkőzések száma változatlan az előző fordulóhoz képest.

Békésszentandrási HMSE–Szabadkígyósi SZSC 3–1 (1–1) – a 85. percben félbeszakadt
Békésszentandrás, 80 néző. Vezette: Kis Pál.

Békésszentandrás: Buzás – Szabó M. (Kozák), Olasz István, Yetik, Tari, Bencsik A., Lós, Virág, Tasi K. (Szabó F.), Szűcs, Balogh M. (Balázs). Játékos-edző: Boér Zsolt.

Szabadkígyós: Kun – Török A. (Maglóczki), Magyari, Sebestyén M., Alb, Matuska (Ökrös), ifj. Szabó (Tóth M.), Kiss P., Milek, Burkus (Hegedűs), Sebestyén A. Játékos-edző: ifj. Szabó Zoltán.

Gólszerző: Szűcs (44.), Virág (62., 78.), ill. Milek (22.).

Fotó: Kepenyes Balázs és Babák Zoltán

Anyu

Brusznyiczki Anitát ballagtatják a szentandrásiak

Házhoz ment a ballagás Békésszentandráson