in ,

A bronzérem is szépen csillog

Galát Dávid, Sükösd Attila és Szpisjak Bence
Galát Dávid, Sükösd Attila és Szpisjak Bence

Galát Dávid és Szpisjak Bence révén a Szarvasi Birkózó Egyesület két versenyzővel volt érdekelt a Kozma István Magyar Birkózó Akadémiában megrendezett hétvégi fővárosi szabadfogású válogatón, melyen az idei serdülő kontinens-bajnokság részvételi jogát lehetett megszerezni.

Mint arról a srácok edzője, Sükösd Attila beszámolt, egyik tanítványának sem sikerült a nagy álom megvalósítása, de így sem csalódottak. Szpisjak Bence közel két évnyi birkózás után máris dobogóra tudott állni egy válogatón, ami önmagában is nagy siker. Nála érződik még a rutin hiánya, amit sok versenyzéssel tudott volna megszerezni, de az elmúlt időszakban a járvány miatt erre nem igazán volt lehetősége, a bronzérem ennek fényében szépen csillog.

Galát Dávid jól kezdett, az első mérkőzését könnyedén nyerte, de a következő körben a súlycsoport egyik esélyesével találta szembe magát. Nagyon jól birkózott, egészen az utolsó 15 másodpercig vezetett is, de egy figyelmetlenségnek köszönhetően ellenfele az utolsó akciót végre tudta hajtani, így egy ponttal megverte a szarvasi fiút

– Nagy esélyese volt Dávid a súlycsoportnak és az elmúlt két hétben meg is tett ezért mindent, viszont a kicsit „elszórakozott” utóbbi másfél év, most nagyon hiányzott a győzelemhez. Sajnos helyezetlenül zárt, mivel aki legyőzte, kikapott az elődöntőben. Mindezektől függetlenül nagyon jól birkóztak a nap folyamán a fiúk, és amennyiben folytatják a kemény munkát, idővel elérhetik, hogy világversenyen képviselhessék hazánkat – összegzett Sükösd Attila.

Lázas munka a matekérettségin

Matekérettségi a távoktatás árnyékában

Vanya Tímea a Sors bolondjaiban. A háttérben Szvrcsek Anita

Segítő energiákat kaptunk egymástól