in , , ,

Szarvas kiakasztja a nyitva táblát: Nyit a mozi, a színház és a fürdő

A Cervinus Teátrum épülete (Fotó: Révész Éva)

Holnap újabb lépést tesz Szarvas a normálisabb élet felé. Hamarosan nyit a mozi és lesz látogatható színházi esemény is, de leghamarabb fürdőbe mehetünk, ugyanis holnap, azaz szombat délelőtt 10 órakor kinyit a Szent Klára Gyógyfürdő.

Szent Klára Gyógyfürdő

Gémes Tibor, az intézmény vezetője elmondta, hogy változatlan árakkal és a korábban megszokott nyitva tartás mellette várják a sportolni, relaxálni vágyókat. A reggeli úszókat kedden és csütörtökön 6:30-tól várják.

Hangsúlyozta, hogy a fürdő korosztálytól függetlenül mindenki számára csak védettségi igazolvánnyal látogatható.

A sportolási lehetőség mellett, az összes balneológiai, illetve fizioterápiás kezelés felvehető. Csak láztalanul lehet belépni az épületbe. Belépés után cipőt kell cserélni, illetve kezet fertőtleníteni. Maszk viselése és a másfél méteres védőtávolságot kötelezően tartani kell.

További részletekről a Szent Klára Gyógyfürdő honlapján , illetve Facebook-oldalán lehet tájékozódni.

Nyit a Cervinus Teátrum is

Csasztvan András, a Cervinus Teátrum igazgatója kérdésünkre válaszolva arról tájékoztatott, hogy az életbe lépett és jelenleg is érvényben levő szabályok betartásával a közösségi teret, az épületet már május 3-ával kinyitották. Változás annyi a korábbiakhoz képest, hogy az információs pult nyitvatartása 8 óráról 9-re módosult.

Az épületbe bárki beléphet, de például jegyet csak védettségi igazolvánnyal vásárolhat, illetve a ház szolgáltatásait is csak az igazolás birtokában veheti igénybe.

Jelenleg zajlanak a Dögölj meg, drágám felvételei. A színház a tervek szerint a hónap második felében kezd a publikum felé. Terveik szerint május 20-21-én A Sors bolondjait mutatják be. Megtekintését elsős sorban a bérletesek számára teszik lehetővé, illetve nagyon korlátozott számban jegy vásárlásárai is lesz lehetőség. Jegyeket a jegy.hu-n keresztül, vagy személyesen lehet.

A moziműsor összeállítása hamarosan megtörténik. Ezt a szarvasimozi.hu oldalon lehet követni.

Az Chován Kálmán Alapfokú Művészeti Iskola csoportos képzéseinek kezdési időpontját a rendeletben meghatározott május 10-éi időponttal indulhatnak.

Meghirdették a nyári gyerekprogramokat, szaktáborokat. Szervezik a Zenepavilon nyári előadássorozatát, és elmondása szerint ismét lesz TérZene is.

Zárásul Csasztvan András elmondta, hogy a nyári Cervinus Művészeti Fesztivál kéthetes programjaival elkészültek.

Szigorúan demonstrációs célzattal

Körös-parti strandfürdő vs. belvárosi élményfürdő

Tekintélyes gólkülönbség a szeghalmiak ellen