in ,

Tekintélyes gólkülönbség a szeghalmiak ellen

Fotó: Babák Zoltán

A Szarvasi NKK felnőtt női kézilabdacsapata megyei rangadót nyert az NB II-es bajnokság hétvégi 19. fordulója keretében. Száva Flórián hölgykoszorúja a szeghalmiakat múlta felül tekintélyes különbséggel, ezzel pedig két pozíciót javítva, a 7. helyre lépett előre a Délkeleti csoport tabelláján.

Szarvasi NKK–Szeghalmi NKC 36–25 (16–14)

NB II-es női kézilabda-mérkőzés. Szarvas, zárt kapuk mögött. Vezette: Bozó, Mezei.
Szarvas: Nagy B. – Buzási 1, Nyerges 2, Tasgyik 9, Szűcs 7, Majoros 5, Paska 3. Csere: Juhos, Skorka (kapusok), Ábrahám, Brachna, Horváth 7, Jani, Trnyik, Závoda 2. Edző: Száva Flórián. A Szeghalom legjobb góldobói: Petri 9, Kiss V. 4, Molnár 3.

Kiállítások: 6, ill. 8 perc. Hétméteresek: 0, ill. 5/2.

Mindkét csapat a védekezésre koncentrált a mérkőzés elején. Tíz perc játék után a hazaiak 5–3-ra elhúztak és az egy-két gólos vezetés a szünetig megmaradt. Szünet után a hazaiak védekezése acélosabbá vált. A szeghalmiak két büntetőt hibáztak és a sok helyzetet hagytak kihasználatlanul. A Körös-partiak ezt kihasználva 10 perc alatt zsinórban 10 gólt dobtak (49. p.: 30–20). Ebben közrejátszott a vendégek sikertelen hét a hat elleni támadótaktikája, amelyből a vendéglátók sorra lőtték az üres kapus gólokat és nagyarányú győzelmet arattak.

Száva Flórián: – Odaadó csapatjátékunk és remek védőmunkák sikere az eredmény. Gratulálok a csapatnak!

Május 9-én a Szeged Kézilabda SE vendége lesz az NKK.

Nyári Mihály

A Cervinus Teátrum épülete

Szarvas kiakasztja a nyitva táblát: Nyit a mozi, a színház és a fürdő

Zima Dániel (Fotó: Kovács Bence)

Nem dőlt el semmi! Döntetlen a Békéscsaba II. elleni rangadón