in

További egy hónapra őrizetben marad a terjesztő

70 db alufóliába csomagolt, összesen 300 gramm súlyú zöld növényi törmeléket foglalt le a rendőrség
70 db alufóliába csomagolt, összesen 300 gramm súlyú zöld növényi törmeléket foglalt le a rendőrség (Fotó: police.hu)

A május 7-én kábítószer-kereskedelem gyanújával fogtak el a rendőrök egy szarvasi férfit. A hír akkor körbe ment a közösségi oldalakon, most a Békés Megyei Főügyészség Békés megyei ügyészi szervek elmúlt heti munkájáról szóló ma reggeli összefoglalójában ismét szerepelt az ügy.

A Magyar Rendőrség hivatalos honlapja, a police.hu így írt május 8-án az elfogásról:

Szarvason elfogtak a rendőrök egy kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésével gyanúsítható férfit, aki közvetlenül a rendőri intézkedés előtt szolgált ki két fogyasztót.

Kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésével gyanúsítható férfit fogtak el a Szarvasi Rendőrkapitányság és a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei 2021. május 7-én Szarvason. A 47 éves H. Attila a nyomozás adatai szerint az elmúlt hónapokban többeknek adott el tiltott bódító hatású anyagokat. Közvetlenül az elfogása előtt is fogadott a házában két férfit. Egyiküknek alufóliába grammonként csomagolva tizenegy adag, a gyanú szerint kábítószert tartalmazó növényi törmeléket adott át. Ugyanez a férfi három nappal korábban is járt nála, akkor három adagot vásárolt az anyagból. A másik fogyasztó rendszeresen, általában hetente marihuánáért járt hozzá, közvetlenül a rendőri intézkedés előtt is ott volt. Egy harmadik férfi pedig 2021 áprilisban és májusban többször vásárolt tőle növényi törmeléket. A rendőrök H. Attilát őrizetbe vették és pénzt, mobiltelefont, illetve kábítószer gyanúját keltő anyagokat foglaltak le tőle. Azt még vizsgálják, hogy hány emberrel állhatott kapcsolatban, honnan szerezte be és kiknek adta tovább a bódító hatású szereket. A tőle vásárló fogyasztókat is előállították, ellenük kábítószer birtoklása bűncselekmény gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

2021.05.08., szo – 09:30 Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

A Békés Megyei Főügyészség Békés megyei ügyészi szervek 19. heti tevékenységéről összeállított, ma reggel érkezett tájékoztatójában a következőt olvashatjuk a fenti hír folytatásaként:

Átadással, kereskedéssel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt kezdeményezte a Szarvasi Járási Ügyészség a héten egy 47 éves többszörös és különös visszaesőnek minősülő helyi férfi letartóztatását, aki kábítószernek minősülő kannabiszt és amfetamin tartalmú speedet árusított szarvasi lakásán.

A férfi lakóhelyén 2021. május 08-án foganatosított kutatás során 5 csomag, összesen 2834 gramm súlyú ismeretlen zselés anyag, 70 db alufóliába csomagolt, összesen 300 gramm súlyú zöld növényi törmelék, valamint fehér és rózsaszín por állagú anyag került lefoglalásra; ez utóbbiból amfetamin volt azonosítható.

A kényszerintézkedés kezdeményezésére egyrészt a szökés, elrejtőzés veszélye miatt került sor, másrészt megalapozottan feltehető volt, hogy a terhelt a büntetőjogi felelősség elkerülése érdekében a tanúkat jogellenesen befolyásolná, társait figyelmeztetné, tárgyi bizonyítási eszközt megsemmisítene vagy elrejtene, és végül a bűnismétléstől is tartani lehetett. A nyomozási bíró a terhelt letartóztatását 1 hónapra elrendelte.

Fotó: Babák Zoltán

Győzelem az utolsó hazai mérkőzésen

Kiri Máté küzdelme Seres Dániellel a labdáért

A menetelő Szeghalom ellen megszakadt kiváló sorozatunk