in ,

A múltkori zakó után méltó ellenfél volt Csabacsűd az OMTK-nak

Endrefalvi Erik kapufájából visszaérkező labdát Gyurik Dániel lövi a hálóba (Fotó: Babák Zoltán)

Az első harminc percben talán az Orosházi MTK-ULE vezetett veszélyesebb támadásokat tegnap, amikor a megyei I. osztály 15. fordulójában a Csabacsűdi GyLSE fogadta otthonában. Az odajátszásban az OMTK Miszlai László és Péli Tamás 5, illetve 3 lőtt góljával gurított egy nyolcast, az akkor vendég csabacsűdieknek a szépítésre futotta.

Most Miszlait a hazai védelem vette le a pályáról. Péli a 43. percben meglegyintette Jelen Szabasztiánt, aki látványosan összeesett, és a földön kereste, hol is fáj. Pélit ezek után Benyovszky Zoltán küldte le a pályáról.

A 39. percben Endrefalvi Erik lépett meg a jobb oldalon a félpálya magasságából. Lerajtolta a teljes mezőnyt, és a tizenhatos környékéről kapura lőtt. A labda a kapufáról a kapu előterébe pattant, éppen Gyurik Dániel elé, akinek csak az üres kapuba kellett passzolnia azt (1–0).

A 41. percben egy előreívelt labda került Endrefalvi elé, aki Kasuba Dániel lábai között a hálóba rúgta (2–0).

A szünetben Buza Barnabás edző valószínűleg mélyreható elemzést végzett a fejekben, mert az OMTK-sok a második félidőben egészen más formában kezdtek játszani. Sokkal szervezettebb játékot mutattak, gólveszélyes támadásokat alakítottak ki. Oldalháló és Miszlai fejese mutatta, hogy az OMTK komolyan gondolja, hogy innen nem megy haza pont nélkül.

Miszlai következő fejesét ugyan Petrovics még tudta hárítani, de a labda Vincze Alex elé került, aki szépített (60′ 2–1).

Vincze, aki korábban is feszegette Benyovszky idegrendszerének határait, a 70. percben beleszállt Gombár Erikbe, és meg is kapta a sárgáját. Vincze a későbbiekben is próbálgatta, meddig mehet el, a játékvezetőn az látszott, hogy már át is lépte a határt, és legszívesebben bye Alexet mondott volna, de nem akarta kettős emberhátrányba küldeni a vendégeket.

Pedig csabacsűdi szempontból sokkal jobb lett volna, mert a 76. percben egy 20 méterről elvégzett szabadrúgásból akkora gólt lőtt a bal felsőbe, hogy Petrovicsnak esélye sem volt hárítani (2–2).

Ezzel be is állt a végeredmény.

Hat heti bennfekvés után egy hónapja szabadult a CoVID-osztályról, és azóta a gyógyulás útjára lépett Rétes Pál, aki tegnap már kerékpárral látogatott ki a mérkőzésre. Elmondta, tegnap már dolgozott, folyamatosan igyekszik mozogni, hogy mielőbb visszanyerje formáját. Hajrá, Pali!

Csabacsűdi GYLSE–Orosházi MTK-ULE 2–2 (2–0)

Csabacsűd, 20 néző. Vezette: Benyovszki Zoltán.

Csabacsűd: Petrovics – Viszkok D. (Styecz), Jelen (Urbancsok), Gombár, Rafaj, Kiss G., Tasi N., Kasik, Gyurik, Endrefalvi, Király. Edző: Kondacs János.

Orosháza: Marunák – Dajcs, Kasuba, Selmeczy, Vincze, Harangozó, Szabó Á., Kovács D. (Rácz), Fehér (Kocsis), Péli, Miszlai. Edző: Buza Barnabás, Kvasznovszky József.

Gólszerző: Gyurik (42.), Endrefalvi (44.), ill. Vincze (59., 77.). Kiállítva: Péli (45.).

Iparkamara: ismét kamarai gyakorlati oktatói képzés

Naplemente az új tiszaugi hídnál 2021. május 8-án

Változás az M44-es nyomvonalában, júliusban hídátadó