in ,

Szlovák: Három dobogós a Zrínyin, kettő a Kengurun

Forrás: Szlovák
Forrás: Szlovák

„A matematika olyan, mint egy csodálatos kert. Tele szebbnél szebb virágokkal, amelyeket ha gondozunk, csodálatos varázslatok tanúi lehetünk.” (Péter Rózsa)

Idén május 12-re halasztották a Zrínyi Ilona Matematikaversenyt. Az összetett feladatokkal elsősorban a gyerekek logikus gondolkodását mérik. A feladatlapokat az iskolában írták meg a tanulók, szigorú szabályok szerint. Gyönyörű eredmények születtek. Tóth Bence 7. osztályos tanuló (felkészítője: Nyemcsok Mátyásné) és Antal Dóra 8. osztályos tanuló (felkészítője: Pribelszki László) harmadik helyezést értek el a megyei rangsorban. Tóth Máté 6. osztályos tanuló (felkészítője: Kisné Podani Edit) pedig első helyezett lett. Meghívást kapott az országos döntőre.

Nem sokat pihenhettek a matematikusaink, május 20-án került megrendezésre a Nemzetközi Kenguru Matematikaverseny. Itt is nagyon szépen helyt álltak tanulóink. A megyei legjobb 10 közé 8 tanuló is bekerült. Tóth Bence 7. osztályos tanuló (felkészítője: Nyemcsok Mátyásné) és Antal Dóra 8. osztályos tanuló (felkészítője: Pribelszki László) a dobogó első helyén végeztek. Tóth Bence ráadásul sorozatban harmadszor szerzi meg ezt a gyönyörű helyezést. Novemberben tagja volt a Bolyai Matematika Csapatverseny első helyen végzett csapatának és a Zrínyi harmadik hellyel ez az év eddig a legsikeresebb éve.
Tehetségeinkre nagyon büszkék vagyunk!

Szlovák Általános Iskola, Óvoda és Diákotthon

A CMF2021 indító sajtótájékoztatójának résztvevői

Berúgták a CMF2021 motorját

Forschner Rudolf bemutatja a könyvet

Bemutatták Forschner Rudolf szarvasi gasztronómiáról írt könyvének második kiadását