A kupagyőztes Szarvasi FC 1905
A kupagyőztes Szarvasi FC 1905 (Fotó: Kovács Bence)
in ,

A Szarvasi FC 1905 a Békés Megyei Kupa győztese

A Kórház utcai Stadionban péntek este szarvasi sikerrel ért véget a labdarúgó Békés Megyei Kupa döntője. Somogyi János alakulata izgalmas végjátékot követően, büntetőrúgásokkal múlta felül az utolsó pillanatokban egyenlítő gyulai együttest.

Clean-Way Gyulai TFC–Szarvasi FC 1–1 (0–0) – büntetőkkel 4:5

Békés megyei Kupa, döntő. Békéscsaba, Kórház utcai Stadion, 500 néző. Vezette: Telek András (Petrovszki Péter, Varga Levente).

Gyula: Kajári – Zsömbörgi, Nagy S., Szabó Cs., Kukla Zs. (Patkás, 79.) – Radics, Repisky (Oláh Z., 58.) – Bagyinszki (Jimoh, 64.), Nagy G., Pilán – Bondár (Bozsó, 64.). Edző: Szentléleki Béla.

Szarvas: Kasik – Kiri M. (Lénárt, 85.), Bozsó L., Polonszki, Szikora – Zima, Bakró (Kiri B., 76.), Bány I. (Klimaj, 79.) – Styecz (Deli, 64.), Furár, Sindel (Varga I., 13.). Edző: Somogyi János.

Gólszerző: Radics (90.), ill. Bány I. (73.). Kiállítva: Kajári (57.).

Óvatos duhaj módjára kezdtek a csapatok, jó tíz percet kellett várni az első lehetőségre, amikor a védők szorításából Styecz lőtt 14 méterről Kajári kezébe. Nyomban ezután Sindel deréksérülése miatt cserélni kényszerült a Szarvas. A pályán sok hibával tarkított monoton játék folyt, kupahangulatra leginkább a szarvasi drukkerek buzdítása emlékeztetett. Az ivószünet után sem állt be látványos változás, az alacsony színvonal ellenére a játékosok akarására nem lehetett panasz.

Szünet után már jobban csipkedték magukat a labdarúgók, akadt is meleg helyzet mindkét tizenhatoson belül. Az 57. percben egy előrevágott labdára Styecz startolt, Kajári ütemhátrányban lépett ki a kapuból és a tizenhatoson kívül a támadót találta el, amiért piros lapot kapott. (A kórházi hírek szerint a támadó kulcscsonttörést szenvedett az eset során.) A 17 méteres szabadrúgást Bozsó László picivel a jobb kapufa mellé lőtte. Az emberelőnyben többet kezdeményezett a Szarvas, amely a 73. percben szépségdíjas találattal szerzett vezetést. Egy jobb oldali bedobást Bány Bencének készítettek le, aki a tizenhatos csücskétől kapásból a hosszú felső sarokba bombázott, 0–1. A gyulaiak nyomban stratégiát váltottak és felívelt labdákból próbáltak tőkét kovácsolni maguknak, de a gyors szarvasi támadók előtt is több terület adódott. A 89. percben a fürdővárosi kapu előtt megismétlődött a kiállítás előtti jelenet, Oláh Zalán azonban megúszta sárga lappal. Már a hosszabbítás két percében járt az óra mutatója, amikor egyenlített Termál. Egy bal oldali szögletnél Kasik ért sután a labdába, ami a hosszún érkező Radics Dávid elé került, a középpályás pedig az ötös sarkáról a rövid felsőbe bombázott, 1–1. Jóformán középkezdésre sem maradt már idő.

Büntetők: Az első három párban Pilán és Klimaj, Nagy G. és Bozsó L., valamint Nagy S. és Furár belőtte. A negyedikként soron következő Patkás elhibázta, Kiri B. viszont értékesítette. Az ötödik körben Bozsó M. bevágta, de Zima sem hibázott, így 2021-ben a Szarvas lett a Békés Megyei Kupa győztese.

Fotó: Kovács Bence

A Körhinta a Szarvasi Vízi Színházban (Fotó: Babák Zoltán)

A Körhintával nyitott a 2021-es nyár a Szarvasi Vízi Színházban

Hajduch Nándor

Egy grúz fiút fogott ki Hajduch Nándor a birkózó Eb-n