in ,

Érmeket halmoztak sárkányhajósaink Fadd-Domboriban

A szarvasi sárkányhajósok Fadd-Domboriban
A szarvasi sárkányhajósok Fadd-Domboriban

Fadd-Dombori adott otthont június utolsó hétvégén a hazai sárkányhajósok 10 személyes magyar bajnokságának. Az időjárás péntek este ráijesztett az esemény szervezőire, de szombatra már nyoma sem volt az előző esti jégesőnek. A Tolna megyei evezős pályán így zavartalanul folyhatott le a Magyar Sárkányhajó Szövetség hetedik ilyen jellegű bajnoksága.

Ennek a versenynek az érdekességét az adja, hogy a 20 fős hajókban csak 10 fő evez, így kell minél gyorsabban teljesíteni az adott távot. Nagy sikere volt az eseménynek, minden hazai klub várta, és készült erre a megmérettetésre. Összesen 117 legénység adta le nevezését, ami az eddigi legmagasabb létszámot jelenti. Szombaton a 200, vasárnap a 2000 méteres távokon mérkőztek a csapatok.

A Körös Dragon SE több legénységet is nevezett. Az open (férfi), női és vegyes kategóriákban premier, és szenior összetételű legénységek szálltak hajóba a legjobb eredményekért. A sprintszámban egy időmérő futam után, az elért eredmény alapján osztályokba sorolták a csapatokat, majd középfutam által lehetett a döntőkbe jutni. A hosszabb távon az előző napi 200 méteres eredmények alapján, 30 másodpercenkénti, üldözéses indítással, időmérés alapján hirdettek eredményt.

– Idén sem panaszkodhatunk az eredményességre, hiszen minden kategóriában, korosztályban és távon többször is a dobogóra állhattak sportolóink – kezdte értékelését Szitó Szabolcs edző. – Kétszáz méteren összesen három aranyat-, két-két ezüst- és bronzérmet értünk el, de a hosszabb távon is jutott egy első-, két második, valamint egy harmadik helyezés a csapatainknak. A szeniorok több helyen a premierek között is eredményesek tudtak lenni. Ha ott összesítve hirdetnek eredményt, akkor is dobogóra állhatott volna több legénységünk.

A Körös Dragon szakvezetőjétől azt is megtudtuk még, hogy a következő sárkányhajós program július 9–11. között egy edzőtábor lesz, melyen az egyesület tagságából többen ott lehetnek. Azok kaptak meghívót, akik idén nemzetközi szereplésen vehetnek részt. A válogatott bő keret három napot tölt Fadd-Domboriban, ahol összeevezés, fizikai felmérés lesz, és elméleti előadásokat is meghallgatnak az evezősök. A résztvevőket meglátogatja majd az egyesületi elnök, Nyerges Miklós, illetve Szitó Szabolcs, akik szerepet vállalnak a magyar csapat felkészítésében is, saját tapasztalataik megosztásával segítik a szövetség munkáját.

Egy szoknya, egy nadrág a József Attila Színház előadásában

Egy szoknya, egy nadrág

Három pár egy kölcsönlakásban