in , ,

Három pár egy kölcsönlakásban

Fotó: Kepenyes Balázs

Szombaton este Ray Cooney – John Chapman Kölcsönlakás című vígjátékát láthatták a Vízi Színház nézői Kapitány Iván rendezésében. A művet Hamvai Kornél fordította magyarra.

Ray Cooney angol színész, vígjátékíró, forgatókönyvíró, aki több sikerdarabot írt, többek között A miniszter félrelép, vagy a Páratlan páros című műveit is sokszor műsorra tűzik a színházak világszerte. Ray Cooney-t a franciák az angol Feydeau-nak is nevezik. Az 1969-ben írt vígjáték, folyamatosan szerepel a világ színházainak műsorán.

A történet bonyolultnak tűnik, Philip (Mészáros András) és Henry (Debreczeny Csaba) sikeres gyermekkönyvkiadók. Amíg Philip Johannával (Mikecz Estilla), a feleségével harmonikusan él, Henry nem hűséges típus, nagy nőcsábász. Philipék lakását éppen felújítják, a belsőépítész, Alistair (Fehér Tibor) nehezen jut dűlőre Philippel a dolgozószoba színeit illetően. A házaspár egy gálára készül este, így az üres lakásban hárman is találkát terveznek. Henry egy hölgy ismerősével randizna társa lakásában, Philip tudtával. Johannától Henry felesége, Linda (Dobó Kata) kéri kölcsön a lakást. Míg Alistair a szobalánnyal, Sylvie-vel (Erdélyi Timea), szeretne kettesben maradni, amiről a házigazdák nem tudnak.

A szálak tovább bonyolódnak, mert Philip talál egy szerelmeslevelet, ami Lindáé, de azt hiszi Johannáé. Összevesznek, mire ugrik az esti buli, így Johanna otthon marad, férje elrohan. Mindketten próbálják lemondani az esti találkát, de nem érik el barátaikat így sorban érkeznek az alkalmi szerelmesek is. A legnagyobb káosz közepébe érkezik meg váratlanul a meglehetősen prűd, híres mesekönyvíró Miss Cook (Murányi Tünde), akivel a kiadó már régóta szeretne dolgozni, de a lakásban zűrzavar uralkodik. Johanna próbál úrrá lenni a nem könnyű helyzeten és menteni a menthetőt az erkölcsös szerző előtt.

Vidám, szórakoztató estének lehettünk részesei, a színművészek nagyon jól alakították szerepüket. A közönség hálás hosszú tapssal köszönte meg az előadást. A Játékszín 2016 decemberében mutatta be a vígjátékot, amely azóta több mint 130 előadást ért meg, ami színészváltásokkal is jár. A szombati előadás egyedisége, érdekessége az volt, hogy a Szarvasi Vízi Színház színpadán mutatkozott be három új szereplő: Mikecz Estilla, Mészáros András és Fehér Tibor. Nekik külön is gratulálunk, remélhetőleg még sokszor bújhatnak karaktereik bőrébe.

Dramaturg Búss Gábor Olivér, díszlettervező Horgas Péter, jelmeztervező Kovács Yvette Alida. Mikecz Estilla lélegzetelállító, gyönyörű estélyi ruháját Léber Barbara divattervező tervezte. Rendező Kapitány Iván.

Galambos Edit

A fotókat Kepenyes Balázs készítette.

A szarvasi sárkányhajósok Fadd-Domboriban

Érmeket halmoztak sárkányhajósaink Fadd-Domboriban

A tábor résztvevői

Holtponton innen, holtponton túl: befejeződött az amatőr festők tábora