in , ,

Szimfonikus metál a Körös felett

Galambos Hajnalka (Fotó: Kepenyes Balázs)

Csütörtökön este „Nyáresti séta a balladák dallamai” címmel Galambos Hajnalka énekművész estjét láthatták és főképpen hallgathatták a nézők a Szarvasi Vízi Színházban.

A fantasztikusan csodálatos hangú énekművész, aki a július 6-án 25 éves Nightwish finn szimfonikus metál zenekar dalait énekelte, amely musicales, filmzenés hangzásával nagyon kellemes zene. A dalok, ahogyan a cím is jelzi balladák és szimfonikus zenekari feldolgozások, amelyek a zenekar 25 éves fennállásából született csodaszép dalok, a kezdeti időktől a legújabbakig. Az évek alatt sok tagcsere volt a zenekar életében, de talán az énekesnők cseréje, ami rengeteget változtatott a zenekaron. Az első teljesen operai hangon énekelt, a második csak musicales hangon, a mostani pedig keveri mind a két hangképzést – tudtam meg a művésznőtől.

Galambos Hajnalka tegnap mind a három korszakból énekelt a közönségnek. Aki énekel, az tudja, a hangképzés súlyát, fontosságát, mert másképpen éneklik az operát, a dalt, az oratóriumot, a musicalt, az operettet és sorolhatnám. Ebbe nem akarok mélyen belemenni, aki énekel, az tudja, a közönség legfeljebb csak érzékeli, és ez így van jól.

Számomra ismeretlen dalokat hallottam, de dallamos, nagyívű, ritmusos, magával ragadó zene szólalt meg, amit csodálatosan tolmácsolt az énekművész, nem csak a hangja volt káprázatos, maga az előadás módja is emlékezetes marad. Nagyon jó zenei alappal szólaltak meg a zeneművek, hiszen szimfonikus zenéről beszélünk. Igényes, különleges koncertnek lehettünk részesei. Akit érdekel ez a fajta zene, érdemes keresgetni, és a zenekar nevét beütve lesz találat – igaz ez nem Galambos Hajnalka énekművész hangján fog megszólalni, aki évről évre meg tud lepni műsorával. Csütörtök este a Monte Cristo Grófja teljes díszlete szolgált háttérnek, és fényjátékok egészítették ki a látványt a szemnek, bár igazság szerint annyira lekötött, magával ragadott a zene, hogy másodlagos volt a háttér. Az ingyenes esték keretében egy igazgyöngyszemet láttunk, hallhattunk.

Házigazdaként Homonnai Tiborné, a Szarvasi Nagycsaládosok Barátainak Köre elnöke és csapata várta a nézőket.

A képet Kepenyes Balázs készítette.

Zajlanak a kotrás előkészületei

Elkezdődött a Bikazugi-ág kotrása

A Slowhands, azaz Liska Tamás és Lovász Geri a Zenepavilonban 2021. július 9-én

Egyórányi Stones unplugged Hetényi István emlékére