in ,

Egyórányi Stones unplugged Hetényi István emlékére

A Slowhands, azaz Liska Tamás és Lovász Geri a Zenepavilonban 2021. július 9-én (Fotó: Babák Zoltán)

Eric Clapton becézik Slowhandnek, azaz Lassúkezűnek. Két szarvasi gitáros, Liska Tamás és Lovász Gergely feldolgozta a zenészlegenda számait, amiből tavaly, a Stop Band Szarvasi Vízi Színház-beli koncertjén betétként hallhattunk is néhány dalt unplugged.

Tavaly Hetényi István, Jagger emlékére állítottak össze egy műsort tisztán a Rolling Stones számaiból, azok közül is az első öt év terméséből. Bemutatni már nem volt alkalmuk, mert jött a vírus.

Tegnap ezzel a műsorral ültek ki a Zenepavilon deszkáira, ami így tulajdonképpen egy ősbemutató is volt a két gitárostól, akik Eric Clapton tiszteletére felvették a Slowhands nevet.

Volt idejük gyakorolni. Eleinte minden nap összeültek, hogy csiszolják a hangzást, ami véleményük szerint mára szépen jól összeállt, árulták el koncert előtti beszélgetésünkkor.

Kicsit tartottak attól, hogy az unplugged műfaj, a blues, illetve annak kicsit rockosabb változata nem érdekli a közönséget, ami a folyamatos viharjelzések ellenére szép számban jött össze. A sorokban ott ültek a zenésztársak a Stop Bandből, illetve azokból a formációkból, amiben Tamás és Geri megfordult, vagy aktívan játszik.

Zenészek és zenésztársak a közönség soraiban
Zenészek és zenésztársak a közönség soraiban (Babák Zoltán)

Betelt a nyaruk fellépésekkel, válaszolták kérdésünkre. Ezek közül a következő szintén a Zenepavilonban lesz másfél hét múlva, de azt, hogy akkor mit adnak elő, még számukra is meglepetés. Szarvason is zenélnek még, illetve háromszor állnak a fövenystrandnál levő fedett szabadtéri színpad deszkáira Békésszentandráson. Augusztus 20-án a Rózsa sörkertben lépnek közönség elé. Oda valamilyen pörgősebb műsort szeretnének összeállítani – természetesen az unplugged, a blues, blues-rock műfaji határain belül, mondta Tamás.

Tegnap a zenésztárs, Hetényi István, Jagger emlékére egy órányi válogatott Stones dalt hallhattak azok, akik kilátogattak a Zenepavilonhoz. Aki szereti az unplugged műfajt, mindenképp látogasson ki a Zenepavilonhoz július 21-én 19 órakor, és hallgassa meg az egyelőre mindenki számára meglepetés örömzenélést!

Galambos Hajnalka

Szimfonikus metál a Körös felett

Ritkán látott szituáció

Szentandrás gólzáporral kezdett, Csabacsűd feltámadt, Szarvas nyerte a Cziglédszky Sámuel Emléktornát