in , , ,

Szentandrás gólzáporral kezdett, Csabacsűd feltámadt, Szarvas nyerte a Cziglédszky Sámuel Emléktornát

Ritkán látott szituáció (Fotó: Babák Zoltán)

Ma délelőtt rendezték a Cziglédszky Sámuel Emléktornát Szarvason. Cziglédszky Sámuel Szarvason, Békésszentandráson és Kardoson edzősködött, ezért ezen mindig e három település csapatai vesznek részt. A kardosiak most nem tudták vállalni a részvételt, ezért a csabacsűdieket hívták meg harmadiknak.

A mérkőzések egy félidőnyi ideig tartanak, így a háromszor 45 perc alatt mindhárom csapat egy teljes meccsnyit játszott, csak a félidőben ellenfelet cseréltek.

Minden megszólaló kiemelte, hogy a

Cziglédszky Sámuel Emléktorna mindig egy jó prológ a szezonra való felkészülés megkezdése előtt.

Nem vérre megy, mindenki ki tud olyan ötleteket, felállásokat, új játékosokat próbálni, amire élesben nincs lehetőségük.

Az első 45 perces mérkőzést a két kisebb település csapatai játszották.

A csabacsűdiek ellen a várakozást felülmúlóan teljesített a Hunyadi, 5–2-re verték a GyLSE keretét. Boér Zsolt elmondta, hogy a tornára a héten átmozgató edzéseket tartottak, az igazi felkészülés csak a jövő héten kezdődik. Azt kérte a csapat tagjaitól, hogy focizzanak egy jót, fáradjanak el rendesen.

Nézők nemzeti színekben
Nézők nemzeti színekben (Fotó: Babák Zoltán)

– Egy jó edzésnek megfelelt, mégis csak két megye első osztályú csapattal játszhattunk. A várakozást felülmúltuk, Csabacsűd ellen sok gólt rúgtunk. Az egész tavaszi szezonban azzal bajlódtunk, hogy nem tudtuk berúgni a helyzeteinket, ezen a mérkőzésen pedig szinte száz százalékban gólra tudtuk váltani azokat. Túl jó kezdés is ez a szezon elején – tette hozzá a szentandrásiak mestere, Boér Zsolt.

A csabacsűdiek közül Kasik Márkot tudtuk megszólaltatni, aki elmondta, hogy az éjjel leesett 11 milliméter eső kicsit átírta a forgatókönyvüket. Endrefalvi Eriknek és neki a mezőgazdaságban akadt dolga reggel – és a munka az munka, tette hozzá – ezért ők csak később értek a szarvasi sporttelepre, így Sechna Gábor, és segítője, Kiri Mihály egy fiatalokkal feltöltött csapatot küldött pályára.

Másodikként a Szarvasi FC 1905 állt a Hunyadival szemben. “A Szarvas a megye egy meghatározó csapata. Ellenük is ki tudtunk dolgozni egy-két lehetőséget” mondta erről a félidőről Boér Zsolt.

Zima Dani szokatlan szituációból szerzett gólja
Zima Dani szokatlan szituációból szerzett gólja (Fotó: Babák Zoltán)

Egy büntetőt kifogott a Hunyadi kapusa, Buzás Bálint, majd következett egy olyan szituáció, amit ritkán lát az ember (és egy ilyen történt az utolsó mérkőzésen is, csak a szarvasi kapunál). Egy hazaadást követően a kapus megfogta a labdát, és a játékvezető szabadrúgást ítélt. A sorfal a gólvonalra állt fel, a labdát pedig kilenc méternyire tette le a spori. Zima ebben a szokatlan helyzetben nem hibázott, bevarrta a léc alá. A mérkőzést végül 3-0-ra nyerte Szarvas.

A zárómérkőzésen az Endrefalvival és Kasik Márkkal pályára lépő Csabacsűd feltámadt. Szarvas 2–0-ra vezetett, mikor először Endrefalvi lépett meg a jobb szélen, és emelte át az FC új igazolású kapusán, Babák Zoltánon, majd egy hasonló szólóakciót szintén gólra tudott váltani. Ezzel 2–2-re állt a félidő, de aztán a Szarvas harmadszor is betalált a Rohony Márk védte kapuba, és biztosította abszolút elsőségét. Ebben a félidőben a fiatalok mellett játéklehetőséget kapott az örökifjú Enabulele Stanley Esemuede is, aki már őszül, de még mindig kőkemény. Az FC-ben feltűnt az új igazolás, Paulik Ádám, aki Szeghalomról tért haza.

Paulik Ádám és Sovány Páll
Paulik Ádám és Sovány Pál (Fotó: Babák Zoltán)

Somogyi János edző elmondta, hogy a sok hiányzó miatt mindkét mérkőzésen nagyon tartalékosan álltak fel, de ez egy amatőr csapat és nyár van. Szerdától kezdve három napon át alapoztak a tornára, ott is nagyon foghíjas volt a csapat.

A jövőről szólva elmondta, hogy augusztus 7-én a Magyar Kupa főtábláján kezdenek egy egyelőre még nem ismert ellenféllel, majd egy hétre rá indul a bajnokság. Mindazonáltal örömét fejezte ki, hogy a három ifistára, akik most is pályára léptek, számíthat a jövőben is, mert mint mondta, mindhármukban benne van a lehetőség, hogy átlépjék azt a küszöböt, ami teljesítményük alapján feljogosítja őket arra, hogy akár a kezdő csapatba is ott legyenek.

Eredmények:

Békésszentndrási HMSE – Csabacsűdi GyLSE 5–2
Szarvasi FC 1905 – Békésszentndrási HMSE 3–0
Csabacsűdi GyLSE – Szarvasi FC 1905 2–3

A 2021-es Cziglédszky Sámuel Emléktorna sorrendje így a következőképp alakult: Szarvasi FC 1905, Békésszentandrási HMSE, Csabacsűdi GyLSE.

A Slowhands, azaz Liska Tamás és Lovász Geri a Zenepavilonban 2021. július 9-én

Egyórányi Stones unplugged Hetényi István emlékére

A VII. Cervinus Művészeti Fesztivál nyitógáláján

Színház a színházban – Hamarosan itt a CervinusFest2021