Percekkel nyitás előtt
Percekkel nyitás előtt (Fotó: Babák Zoltán)
in , ,

Itália gasztronómiája Szarvasra költözik: nyit a Szarvasi Mozzarella Bárja

Olasz kötődése nyilvánvaló a Szarvasi Mozzarellának, hiszen Itáliára jellemző sajtokból építette Rohony Miklós a céget, a Szarvasi Mozzarella Kft.-t, aminek irányítását 1994-ben vette át, majd később családjuk tulajdonába került. Aligha van országhatáron belül olyan, aki ne ismerné a brandet, ne fogyasztott volna a termékéből, mindezt úgy, hogy nem is tudta, az az örménykúti üzemben készült.

A család második generációjának is megmaradt az olaszos kötődése, a família fiataljai is hűek maradtak Itáliához, Tímea olasz pizzériát nyitott a Kossuth utcán, ma 19-én  pedig ikertestvére, Miklós ötletére nyílik meg a Szarvasi Mozzarella mintaboltja és kulináris bárja Szarvas főutcáján a buszpályaudvar közelében.

Ifjabb Rohony Miklóst kérdeztük, mire számítsanak az oda betérők.

Miért döntöttetek úgy, hogy Szarvason nyittok mintaboltot?

Régóta beszéltünk arról, hogy szüksége lenne a vállalkozásunknak egy olyan direkt értékesítő helyre, ahol a szarvasiak számára elérhetővé tesszük az általunk gyártott termékeket, egyben egy kicsit közelebb vigyük őket az olasz gasztronómia szépségeihez. Nem is volt kérdés számunkra, hogy csakis a szülővárosunkban nyithatjuk meg az első – de talán nem utolsó – ilyen üzletet. Amellett nem titkolt célunk az is, hogy ezzel a nagyon igényes, színvonalas üzlettel hozzájáruljunk városunk minél jobb megítéléséhez az idelátogató turisták szemében.

Rohony Miklós, a Szarvasi Mozzarella Bár ötletgazdája
Rohony Miklós, a Szarvasi Mozzarella Bár ötletgazdája (Fotó: Babák Zoltán)

Mik az elvárások a bárral szemben?

Alapvetően a bolt megnyitása presztízs és marketing célú, illetve egyfajta kedveskedés a szarvasiak számára, ahol a termékeinket jobb áron vásárolhatják meg mint más üzletekben, illetve olyan élelmiszereket is megtalálnak nálunk, amiket a közelben sehol sem vásárolhatnak meg. Különlegessége lesz még a boltnak, hogy néhány fő termékünk kimérve is kapható lesz olyan frissen, mint sehol sem, amivel még nagyobb élvezetet nyújt a fogyasztójának.

A Szarvasi Mozzarella termékein kívül mit fogtok még kínálni a betérőknek?

Igyekeztünk úgy összeállítania a portfóliót, hogy az olasz gasztronómiában fellelhető termékek helyet kapjanak a polcainkon, így tészták, olajok, pestók, olasz üdítők, olasz édességek, olasz borok. Arra nagyon figyeltünk, hogy olyan termékeket kínáljunk a vásárlóink számára amik különlegesek és máshol nem kaphatóak.

Ma reggeli friss kínálat a pultban
Ma reggeli friss olaszos kínálat a pultban (Fotó: Babák Zoltán)

Helyben frissen sült péksüteményeket és kiváló olasz kávét kínálunk a vendégeinknek, amire mi magunk is büszkék vagyunk. Ezek mellet frissen készítünk szendvicseket és salátákat azokból az alapanyagokból, amik megtalálhatók lesznek polcainkon.

Lesz olyan új termék, amit itt, Szarvason vezettek be elsőként?

Az biztos, minden új termékünket itt mutatunk be először, sőt lesznek olyan áruk is, amik sehol máshol nem kaphatóak.

Ma nyitott a Szarvasi Mozzarella Bár, ahol az olasz konyha rajongói újabb ízeket találhatnak kedvenc ételeikhez.

Boronyák Gergely, Timkó János, Szvrcsek Anita és Vanya Tímea a Sors bolondjaiban

A házasság nem százméteres síkfutás…

Füstöltsajtos-pulykahúsos rétes

Induljon a hét füstöltsajtos-pulykahúsos rétessel!