in , ,

Örömjáték a színpadon

Szemerédi Bernadett, Timkó János és Boronyák Gergely (Fotó: Babák Zoltán)

A Vízi Színházban William Somerset Maugham – Nádas Gábor – Szenes Iván Imádok férjhez menni című zenés vígjátékát A Cervinus Művészeti Fesztivál programjában láthatta a közönség Dósa Zsuzsa rendezésében, kedden este két felvonásban.

A darabot 2019 novemberében mutatta be a Cervinus Teátrum nagy sikerrel, ami azóta is töretlen, bár nem sok alkalom volt lubickolni benne. Talán ezért is játszottak ennyire önfeledt játékot a színművészek. Olyan összjátékot, olyan együtt játszást, olyan örömjátékot láthattunk a színpadon, ami nagyon ritka, de Dósa Zsuzsa rendezéseire nagyon is jellemző, hiszen pár nappal ezelőtt már volt részünk benne. Hatalmas siker volt a keddi előadás, a nézők sokszor nyíltszíni tapssal jutalmazták a színművészeket. Lazán, könnyedén, szinte szárnyalva játszottak mindannyian, egymásra figyelve, segítve, azt hiszem ez az örömjáték!

Victoria (Szemerédi Bernadett) gondtalan életet él második férjével Frederick Lowades-szel (Boronyák Gergely). Ám egy nap a férfi azzal érkezik haza, hogy legjobb barátja, Victoria első férje, aki hősi halált halt, Bill Cardewe (Timkó János) telefonált, hogy nemsokára hazaérkezik. A döbbenet még nem ér véget, amikor megérkezik Bill, aki fejsérüléséből, hadifogságból tért haza. A gond, hogy Victoria és Freddie hogyan mondják meg, hogy összeházasodtak, sőt gyermekük is van.

A vallomások után Bill és Freddie azon mesterkedik, melyikük hogyan szabaduljon meg Victoriától, mindezt angolos eleganciával, udvariasan, előzékenyen, nem megbántva senkit – sok humorral fűszerezve. Victoria hamar megoldja a két férfi problémáját, mert már egy harmadikra, egy gazdag férjjelöltre, Leicester Patonra (Nagy Róbert) veti ki hálóját – sikerrel. És mégis, van valami Victoriában, ami a két férjet gyengédségre, szeretetre készteti, mert Victorát szeretni kell!

Szemerédi Bernadett szárnyalt a színpadon, jól áll neki a szerep, csacsogott, követelőzött, megsértődött – és még sorolhatnám, hiszen az érzelmi zsarolásnak ezer módja van, de mindezt szeretettel, könnyedén tette. Betti káprázatos volt a színpadon megjelenésben, játékban egyaránt, mint aki hazaékezett!

Timkó János és Boronyák Gergely igazi angol úriembereket alakítottak. Timkó János belépője zseniális! Boronyák Gergő igazi angol, karót-nyelt, papucsférjként volt nagyszerű. János énekhangja kimagasló, Gergő az egyszerűségében volt humoros, magával ragadó. Közös táncaik a dalok alatt, játékuk, összjátékuk lenyűgöző!

Szemerédi Bernadett, Timkó János és Boronyák Gergely az együtt játszás, a tökéletes szerepformálás mesterfokát mutatták meg. Érződik, hogy szeretik, becsülik, tisztelik egymást a színpadon – és így van a színpadon kívül is.

Nagy Róbert Leicester Paton szerepében azért nagyon jó, mert úriembert alakított, olyat, aki egy kis bíztatás hatására, merésszé válik. Tangójuk Victoriával fergeteges!

Jónás Gabriella Victoria édesanyját elegánsan, előkelően alakította. Harcsa Boglárka két karaktert is megformált, mindkettőt egyedien, merészen, bravúrosan. Nádházy Péter, a dörzsölt ügyvéd szerepében csalt mosolyt a nézők arcára. Rigler Renáta és Balázs Henrietta rövid szerepükben emlékezetesek maradnak.

Díszlet- és jelmeztervező Nagy Szilvia, koreográfus Magyari László volt.

Jó volt szarvasinak lenni! Mellettem nyaralók ültek, és nagyon tetszett nekik az előadás, ezt nagyon jó volt hallani. Látni a mosolygós arcokat, hallgatni a dicséretet remek érzés. Büszke voltam, pedig én csak egy szarvasi néző vagyok, aki szereti a színházat! Szeretem a Cervinust, mert jók, nagyon jók!

A X. Cervinus Művészeti Fesztivál 7. napján Dósa Zsuzsa második rendezése is óriási sikert aratott a Vízi Színház színpadán, ami nem véletlen, hiszen rendezése tele van szeretettel, ez a szeretet átsugárzik a közönségre és ez a hatás kölcsönös.

Galambos Edit

A fotókat Babák Zoltán készítette.

Ruzsinszki Balázs

Ruzsinszki Balázs ezüstérmes a nemzetközi Ifjúsági Ligán

Lakóingatlanok átlagárainak változása Szarvason

Befektetnél ingatlanba 20 millió forintot? – Ilyen ingatlant kapsz érte