in , ,

Botlott a Szarvasi FC 1905 és a Csabacsűdi GyLSE is a nyitányon

A csabacsűdi gól szerzője Peznik Péter a Cziglédszky Sámuel emléktornán (Fotó: Babák Zoltán)

Meglepő eredmények születtek a megye I. osztályú labdarúgó-bajnokság szombati nyitó játéknapján. Csupán egyetlen hazai pályán szereplő együttes tudta otthon tartani a három pontot, a többi helyszínen vendégsiker született.

Csabacsűdi GYLSE–Szabadkígyósi SZSC 1–3 (1–2)

Csabacsűd, 100 néző. Vezette: Mezei Máté.

Csabacsűd: Rohony – Sovány, Viszkok D. (Kiss G.), Rafaj (Körösfalvi), Viszkok Cs., Pecznik, Magyar, Körösfalvi, Király, Kasik (Gombár), Gyurik (Gerhát), Endrefalvi. Edző: Sechna Gábor, Kiri Mihály.

Szabadkígyós: Dolezsán – Alb (Maglóczki), Frankó, Faragó (Kiss P.), Mohácsi, Igricz, Hegedűs (Lázár), ifj. Szabó Z., Ökrös (Lászk), Magyari, Sebestyén A. (Matuska). Játékos-edző: Szabó Zoltán.

Gólszerző: Pecznik (19.), ill. Mohácsi (26.), Ökrös (38.), Magyari (68.).

A nagy meleg ellenére pörgős, kiegyenlített játékot hozott az első félidő. A hazaiak fejesből szereztek vezetést, amire a kígyósiak részéről is ilyen formában érkezett a válasz, majd nem sokkal a szünet előtt egy pontos centerezést Ökrös váltott gólra, ezzel pedig a vendégek térhettek előnnyel pihenőre. Szünet után már a vendégek támadtak többet, akik mintha könnyebben birkóztak volna meg a hőséggel. Az aktivitásuk a 68. percben érett újból góllá, amire már nem érkezett válasz csabacsűdi részről. (Sz. Z.)

Nagyszénás SE–Szarvasi FC 3–1 (2–0)

Nagyszénás, 300 néző. Vezette: Hajdú Dávid.

Nagyszénás: Lévai – Zábrák, Libor (Godár), Darida, Juhász (Tari), Kukovecz, Vajgely, Rafaj, Mazán (Simon L.), Nagy Sz. D., Márk. Edző: Tasi Róbert.

Szarvas: Babák – Zima, Polonszki (Moleri), Furár, Kiri B., Simon R., Varga I., Paulik (Bozsó), Deli, Juhász, Pilán. Edző: Somogyi János.

Gólszerző: Libor (37., 43.), Godár (93.), ill. Bozsó (74.). Kiállítva: Bozsó (95.).

Paprikás hangulatban, közepes színvonalú csata folyt az első félidőben a kapuk ritkán forogtak veszélybe. A félidő utolsó negyedórájában Libor két szabadrúgása is meglepte Babák kapust, ezzel megnyugtató előnyt szerzett a hazai együttes.

A térfélcsere után a játék addigi menete nem változott, csupán egy-egy lehetőség adódott mindkét oldalon. A szarvasiaknak egy kapu előtti kavarodásból elért találattal sikerült nyílttá tenniük a meccset. A folytatásban felívelt labdákból próbáltak egalizálni, ezeket viszont a hazai védelem rendre tisztázta, a legvégén pedig egy kontrából lezárta a mérkőzést a Szénás. A látogatók emberhátrányban fejezték be a mérkőzést, mert Bozsó begyűjtötte a második sárga lapját a lefújás előtt. Összességében a taktikusabb fél szerezte meg a három pontot. (A. G.)

Somogyi János: – Szégyen, gyalázat, ahogy ma idejöttünk! A foci istene büntetett. Nem lehet szó nélkül elmenni a játékvezetés mellett sem. Katasztrófa! Szégyellem magam, és elnézést kérek a szarvasi szurkolóktól.

Sechna Gábor: – A jobb helyzetkihasználásnak és óriási egyéni hibáinknak köszönhetően megérdemelten nyert a vendégcsapat. Nem adjuk fel, bízunk a jobb folytatásban.

Bakulya Mihály

Fotó: Babák Zoltán

Tarsoly Krisztina (Cécile Moncey) és Csomós Lajos (Jean-Francois Moncey) a Hotel Mimózában

Érzelmes hazugságok

A gyerekek birtokba vehették a rugós játékokat

Molnár József: Apró lépésekkel tudjuk egyre élhetőbbé tenni Csabacsűdöt