in ,

Fókuszban a család: másodízben rendeznek szabadegyetemet Szarvason

„Együtt erő vagyunk, szerteszét gyöngeség” címmel, szeptember 3-4-én másodízben rendez gyermek-, család és nővédelmi tematikájú Kárpát-medencei szabadegyetemet a Magyar Család- és Nővédelmi Tudományos Társaság Családbarát Ifjúsági Szervezete Szarvason, a Tessedik Sámuel Múzeum nagytermében (Vajda Péter u. 1.)

A Miniszterelnökség, valamint a családokért felelős tárca nélküli miniszter képviseletében a rendezvény állami védnöke Fűrész Tünde, a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért elnöke, dr. Kovács József országgyűlési képviselő és Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke. A két napos rendezvény egyházi védnöke dr. Kozma Gábor, a Gál Ferenc Egyetem rektora, szakmai védnökök: dr. Bálint Balázs országos szakfelügyelő szülész-nőgyógyász főorvos, prof. dr. Németh Gábor, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara általános, szak és továbbképzési dékánhelyettese, a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika intézetvezetője, valamint dr. Krasznai Zoárd, a Debreceni Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika igazgatója.

A kongresszus helyi védnökei: Babák Mihály szarvasi polgármester, dr. Becsei László, a Békés Megyei Központi Kórház főigazgatója és Takács Árpád Békés megyei kormánymegbízott.

Az előadók az ezeréves magyar állam, kereszténység, nemzet, család összefüggéseit veszik górcső alá, a rendezvény célja a tudatformálás és a népművelés, a szabadegyetem előadásai egészség és értékvédelemről szólnak, a nemzet megmaradását szolgálják.

A koraszülés, a szülészeti ellátás jelene és jövője, a méhnyakrák megelőzésének témája, a koronavírus-járvány hatása a családok életére, de a terhesség megszakítás és esetleges szövődményei is terítékre kerülnek. A székelyföldi és a délvidéki családtervezésről is előadást hallgathatnak meg az érintettek, de szó esik a globális népességrobbanás és az ökológiai válság magyar demográfiára gyakorolt hatásairól is.

A rendezvény részletes programja a https://crmedia.hu/congress honlapon érhető el.

Aisa és Kurszán küzd gondozójuk, Urbancsok Éva simogatásáért

Legendás vadakat etettek és vad legendákat tisztáztak az állatkertek éjszakáján

Kiállították idei terméseiket a szentandrási kertbarátok

Kiállították idei terméseiket a szentandrási kertbarátok