in , ,

Tóth Bertalan Miskéri László támogatását kéri az ellenzéki előválasztóktól

Czesznak János, Tóth Bertalan és Miskéri László a Zenepavilon előtt
Czesznak János, Tóth Bertalan és Miskéri László a Zenepavilon előtt (Fotó: Babák Zoltán)

Zajlik az ellenzéki előválasztás kampánysorozata. A roadshow tegnapi állomásán a Zenepavilonnál kérte a sajtó figyelmét Miskéri László, Tóth Bertalan és Czesznak János.

Czesznak János, a Magyar Szocialista Párt Békés megyei 2. számú választókerületének elnöke felvezetőjében elmondta, hogy a hétvégi terheléses támadás miatt az előválasztást meghosszabbították 28-ig. Szarvason vasárnap 8-tól 13 óráig a Kossuth u. 30-ban várják a voksaikat leadni kívánókat.

“Elképesztő folyamatnak, a demokrácia újjászületésének vagyunk a tanúi”,

fogalmazott Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke. “Hat ellenzéki párt, a Mindenki Magyarországért Mozgalom és több civil szervezet úgy döntött, hogy a választókra bízza a döntést, kik legyenek a fideszes képviselők kihívói, és ki legyen Orbán Viktor kihívója.”

Az előválasztás óriási siker a részvételi adatok alapján, jelentette ki. Több mint kétszázezren vettek részt eddig országosan, számuk a választókerületben eddig meghaladta az ezret. Mindenkit arra biztat, vegyen részt az előválasztáson, és arra kéri őket, támogassák Miskéri Lászlót, aki pontosan tudja, mik a munkavállalók problémái, valamint Karácsony Gergelyt, mert neki van a legnagyobb esélye Orbán Viktort legyőzni.

Czesznak János, Miskéri László és Tóth Bertalan a Zenepavilon előtt
Czesznak János, Miskéri László és Tóth Bertalan a Zenepavilon előtt (Fotó: Babák Zoltán)

Miskéri László megerősítette az előtte szólót abban, hogy nagy gond a megélhetés, alacsony jövedelmekből élnek a családok. “Térségünk az ország szegénynegyedévé vált, talán itt él a legtöbb szegény ember az országban”, jelentette ki. Egy mélyszegénységben élő családnál tett látogatásuk során megdöbbenve hallgatták, hogy a családfőnek minden hónapban el kell döntenie, hogy a gyógyszert váltsák ki, vagy élelmet vegyenek a családnak.

“Látszatpolitika zajlik az országban. Mindenhol sikerekről lehet olvasni, hallani. A valóság teljesen más, a valóság itt van, ebben a térségben. Az utak állapota rettenetes, az itt élők másod-, harmadrendű állampolgároknak érezhetik magukat”, foglalta össze a térség helyzetéről véleményét Miskéri László.

“Ha Karácsony Gergely miniszterelnök lesz, ezen változtatni fogunk, megígérem. Azt szeretném, ha a munka visszakapná a becsületét, a munkavállaló visszakapná a becsületét, a munkavédelem a presztízsét, a szakszervezet a jogosítványaikat. A rabszolgatörvényt azonnal el kell törölni”, ígérte.

Czesznak János egy bejelentéssel zárta a sajtótájékoztatót. Elmondta, hogy az MSZP képviselőcsoportja fenntart egy szociális alapot, amiből élelmiszer-adományokkal segítik a rászorulókat, 250 ezer forintból 40 csomagot állítottak össze, amik átadása jelenleg is folyamatban van.

Kért mindenkit, menjen el szavazni, és támogassa Miskéri Lászlót, valamint Karácsony Gergelyt, hogy miniszterelnök legyen tavasszal.

Egy dia a könyvből

Régi történetek új köntösben

Molnár Ábel és a Kilimandzsáró

Ősbemutatón Molnár Ábel Kilimandzsárón készült kisfilmje