in ,

19-re lapot húztak a szünetben, megfordították a mérkőzést

Bankó István gólja (Fotó: Babák Zoltán)

Nagyon jól kezdte a Csabacsűdi GyLSE a megyei első osztály 7. fordulójában a Sarkadi Kinizsi elleni mérkőzését szombaton. Az első húsz perc négy nagy helyzetéből Endrefalvi Erik jóvoltából egyet tudtak gólra váltani (5′ 1–0).

Húsz perc után zavar állt be a hazai csapatnál. “Érthetetlen módon elkezdtünk kapkodni, mintha nem mi vezettünk volna, és csak egy félidőből állt volna a mérkőzés. Nem azt játszottuk, amit megbeszéltünk, hanem teljesen mást”, fogalmazott az első félidő második feléről Sechna Gábor edző. Labdákat adtak el a félpályán, a középpályán átszaladtak rajtuk, a labdavesztésekből a vendégek kontráztak. Ennek az lett az eredménye, hogy a 32. és a 44. percben Jepure Bence két találatával fordítottak a sarkadiak (1–2).

A szünetben Sechna Gábor és Kiri Mihály megpróbálta felrázni a csapatot. Kiri Mihály fogalmazta meg a szünetben a problémát: “Mintha tizenegy edző lenne a pályán”.

Az edző 19-re lapot húzott, a második félidőre a 4-1-4-1-es felállás helyett 3-5-2-ben küldte a srácokat. Ezt a sarkadiak észrevették, jelezték is az edzőnek, de nem tudtak rá reagálni.

“Ebben nagyon benne volt, hogy kapunk még hármat”, vallotta be Sechna Gábor, de ők ezt a meccset meg akarták nyerni.

A második félidőre behozta az új igazolást, Bankó Istvánt. Lorenzo egy bedobásból, illetve egy szép egyéni akcióból szerzett két góljával megfordította a mérkőzést.

A mérkőzésen több sárga esett, de a 89. percben Kiri überelte a pályán levőket. Egy egyszerű kérdésére Simon Péter sárgával válaszolt. A másodikra már pirossal.

Ha nem a saját csapatáról beszélne, azt mondaná, nem érdemeltek győzelmet, de edzőként örül, hogy ilyen játékért is jár a három pont, fogalmazott önkritikusan Sechna Gábor, majd hozzátette, volt, amikor jól játszottak, azért meg nem kaptak három pontot.

Ezzel a mérkőzéssel a 2015. május 31-i Békési FC ellen vívott 6-3-ra végződött meccs óta először tudott megye egyben otthonában győzni a Csabacsűd. Jelenleg hét lejátszott mérkőzéssel a hátuk mögött 7 ponttal a 8. helyen állnak, két hellyel megelőzve a Szarvasi FC 1905 együttesét.

Csabacsűdi GYLSE–Sarkadi KLE 3–2 (1–2)

Csabacsűd, 100 néző. Vezette: Szántó Simon Péter.

Csabacsűd: Petrovics – Endrefalvi, Sovány, Mojzsis, Pecznik, Viszkok D., Király (Bankó), Kasik, Sándor J. (Jelen), Viszkok Cs., Magyar. Edző: Sechna Gábor, Kiri Mihály.

Sarkad: Sándor Cs. – Oláh T., Szabó R., Trippon P., Jepure, Kacsala, Szalazsán, Tokaji, Patkás (Jánki I.), Erdei, Pukoli. Edző: Bali István.

Sechna Gábor: – Örülök, hogy egy ilyen teljesítményre is adnak három pontot, habár az elmúlt hetekben megdolgoztunk érte.

Bali István: – Nehéz bármit is mondani egy ilyen mérkőzés után. Három gólt ajándékoztunk a hazai csapatnak, de minden, aminek kezdete van, egyszer véget is ér.

Gólszerző: Endrefalvi (5.), Bankó (65., 88.), ill. Jepure (32., 44.).

Jó: Sovány, Mojzsis, Endrefalvi, Bankó, ill. Oláh T., Szabó R., Jepure, Tokaji.

What do you think?

Párizs Szabolcs, Gruner Benedek, Parczen Benedek, dr. Bencze Tamás, Selymes Martin és Petrás Péter

Győzelmi kényszerben voltak, nyertek minden őszi fordulót

Ellenzéki előválasztás eredményei a Békés megyei 2. vk.-ra vonatkozólag

Kihirdették az ellenzéki előválasztás végeredményét: Dankó Béla nyert???