in ,

19-re lapot húztak a szünetben, megfordították a mérkőzést

Bankó István gólja (Fotó: Babák Zoltán)

Nagyon jól kezdte a Csabacsűdi GyLSE a megyei első osztály 7. fordulójában a Sarkadi Kinizsi elleni mérkőzését szombaton. Az első húsz perc négy nagy helyzetéből Endrefalvi Erik jóvoltából egyet tudtak gólra váltani (5′ 1–0).

Húsz perc után zavar állt be a hazai csapatnál. “Érthetetlen módon elkezdtünk kapkodni, mintha nem mi vezettünk volna, és csak egy félidőből állt volna a mérkőzés. Nem azt játszottuk, amit megbeszéltünk, hanem teljesen mást”, fogalmazott az első félidő második feléről Sechna Gábor edző. Labdákat adtak el a félpályán, a középpályán átszaladtak rajtuk, a labdavesztésekből a vendégek kontráztak. Ennek az lett az eredménye, hogy a 32. és a 44. percben Jepure Bence két találatával fordítottak a sarkadiak (1–2).

A szünetben Sechna Gábor és Kiri Mihály megpróbálta felrázni a csapatot. Kiri Mihály fogalmazta meg a szünetben a problémát: “Mintha tizenegy edző lenne a pályán”.

Az edző 19-re lapot húzott, a második félidőre a 4-1-4-1-es felállás helyett 3-5-2-ben küldte a srácokat. Ezt a sarkadiak észrevették, jelezték is az edzőnek, de nem tudtak rá reagálni.

“Ebben nagyon benne volt, hogy kapunk még hármat”, vallotta be Sechna Gábor, de ők ezt a meccset meg akarták nyerni.

A második félidőre behozta az új igazolást, Bankó Istvánt. Lorenzo egy bedobásból, illetve egy szép egyéni akcióból szerzett két góljával megfordította a mérkőzést.

A mérkőzésen több sárga esett, de a 89. percben Kiri überelte a pályán levőket. Egy egyszerű kérdésére Simon Péter sárgával válaszolt. A másodikra már pirossal.

Ha nem a saját csapatáról beszélne, azt mondaná, nem érdemeltek győzelmet, de edzőként örül, hogy ilyen játékért is jár a három pont, fogalmazott önkritikusan Sechna Gábor, majd hozzátette, volt, amikor jól játszottak, azért meg nem kaptak három pontot.

Ezzel a mérkőzéssel a 2015. május 31-i Békési FC ellen vívott 6-3-ra végződött meccs óta először tudott megye egyben otthonában győzni a Csabacsűd. Jelenleg hét lejátszott mérkőzéssel a hátuk mögött 7 ponttal a 8. helyen állnak, két hellyel megelőzve a Szarvasi FC 1905 együttesét.

Csabacsűdi GYLSE–Sarkadi KLE 3–2 (1–2)

Csabacsűd, 100 néző. Vezette: Szántó Simon Péter.

Csabacsűd: Petrovics – Endrefalvi, Sovány, Mojzsis, Pecznik, Viszkok D., Király (Bankó), Kasik, Sándor J. (Jelen), Viszkok Cs., Magyar. Edző: Sechna Gábor, Kiri Mihály.

Sarkad: Sándor Cs. – Oláh T., Szabó R., Trippon P., Jepure, Kacsala, Szalazsán, Tokaji, Patkás (Jánki I.), Erdei, Pukoli. Edző: Bali István.

Sechna Gábor: – Örülök, hogy egy ilyen teljesítményre is adnak három pontot, habár az elmúlt hetekben megdolgoztunk érte.

Bali István: – Nehéz bármit is mondani egy ilyen mérkőzés után. Három gólt ajándékoztunk a hazai csapatnak, de minden, aminek kezdete van, egyszer véget is ér.

Gólszerző: Endrefalvi (5.), Bankó (65., 88.), ill. Jepure (32., 44.).

Jó: Sovány, Mojzsis, Endrefalvi, Bankó, ill. Oláh T., Szabó R., Jepure, Tokaji.

Párizs Szabolcs, Gruner Benedek, Parczen Benedek, dr. Bencze Tamás, Selymes Martin és Petrás Péter

Győzelmi kényszerben voltak, nyertek minden őszi fordulót

Ellenzéki előválasztás eredményei a Békés megyei 2. vk.-ra vonatkozólag

Kihirdették az ellenzéki előválasztás végeredményét: Dankó Béla nyert???