in ,

Füleknek szóló, a lelket megszólító programmal ünnepelték a zenét a Chován tanárai

A kamaraegyüttes zárta a műsort a zene világnapján (Fotó: Babák Zoltán)

A Chován Kálmán Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetője, Körösparti Ágnes köszöntötte a zene világnapján a Fő téri dísztermébe betérőket pénteken.

“Kettős ünnep ez, hiszen nem csak Yehudi Menuhin, a világhírű hegedűművész javaslatára ünneplünk ma, hanem azért is, mert hosszú ideje nem jutottunk színpadra – mi előadók, mi, az iskola zeneművész tanárai”, mondta Körösparti Ágnes.

Az idén először nemcsak a fülekhez akartak szólni, hanem a lélek megszólítására is készültek egy kiállítással, aminek témája a hangversenyélet kialakulása volt.

De nem csak ez volt az egyetlen újdonság. Az idén a karzatról nyitották meg az ünnepi koncertet. Gounod Vatikáni himnuszát Szabados-Tóth Gábor, Soós Tibor, Juhász Gergő és Vári Ferenc adta elő.

A következő darab is különlegesség volt sok szarvasi szívnek és léleknek. Szerzője, Kulcsár Kristóf, a Szabados-Tóth családnak lányuk, Ilcsi révén tagja. A zene birodalma című darabjának ősbemutatójában énekben, furulyán és zongorán közreműködött az Iváncsó és a Szabados-Tóth házaspár, azaz Iváncsó József és Iváncsó Viola, valamint Szabados-Tóth Gábor és Szabados-Tóthné Kozák Ilona.

A Chován zenetanárai és egykori növendékei
A Chován zenetanárai és egykori növendékei (Fotó: Babák Zoltán)

A továbbiakban a füleknek klasszikus darabokat címeztek a műsor összeállítói. Volt Mozart, Veracini, Pleyel, Malagenua, Squire, Chopin, Gardel, végül a kamaraegyüttes előadásában Schubert Szerenádja és Doga Keringője hangzott el.

A fent nevezett zenetanárokon kívül a műsorban közreműködött Vas István, Czibulya Zsuzsanna, Kozák Éva, Vitális Éva, Molnár János, Körösparti Ágnes, Iváncsó Viola, Szabó Kornél, Szilágyi Kristóf, Ferenczy Beáta, Molnár-Budai Barbara, Molnár János, Poljovka Domícián és Frankó Tamás.

Ki is próbálták a kerékpárutat

Kerékpárutakat adtak át a bringásoknak, mentek is egy kört rajta

Varga Viktor a Temetés "luxuskivitelben" sajtónyilvános olvasópróbáján

Nem kell „túlfilozofálni” a világot