in ,

Szarvasiak is részt vettek az országos természetjáró rekordkísérletben

Futva tették meg a távot a az Eperjes-Szarvas szakasz túrázói (Fotó: Babák Zoltán)

Október második hétvégéje a kéktúrázás napja. Ilyenkor rengeteg túrázó indul útnak a három részből álló 2518 kilométeres Országos Kékkör három szakaszának valamelyikén. Az Országos Kéktúra északon, a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli és az Alföldi Kéktúra szakaszai a nevükben is szereplő országrészeken találhatók.

Ezen a hétvégén a 146 szakaszból az Eperjes és Szarvas közé eső 115-ös számút, ami egyébként az Alföldi Kéktúra 5. szakasza teljesítette egy csapat dr. Vizi András vezetésével. A különbség annyi volt, hogy ők futva tették meg ezt az Eperjestől a Tessedik Sámuel Múzeumig tartó 24,4 kilométeres szakaszt. Felhívására Antal Béla futónagykövet kísérőket szervezett szarvasi futókból. Ők az Aranyhalnál várták be a Csabacsűd felől érkezőket, hogy aztán hozzájuk csatlakozva a miniszteriális úton a HAKI felé kerülve a Tessedik Sámuel Múzeum előtt felállított asztaloknál pótolhassák a folyadék- és a kalóriaveszteséget.

Dr. Vizi András elmondta, hogy ezen a napon minden szakaszon visznek egy-egy GPS-jeladót, ami a nap végére teljes egészében ki fogja rajzolni az országos kéktúra útvonalát. Ez egyben egy természetjáró rekordkísérlet is volt, soha ennyien egy időben nem túráztak a Magyar Kékkörön.

Muzsek András (középen), a Gallicoop vezérigazgatója átveszi a Miniszteri Nagydíjat. Balra Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, jobbról Nagy István agrárminiszter

Miniszteri Nagydíjas lett a Gallicoop Lexusa, a Gallio termékcsalád

A Hunyadi lányai a Kiskőrösi LC U15-ösei ellen

Vigasztalni néha kell, de nem adják fel