Készül a jég a szarvasi jégpályán
Készül a jég a szarvasi jégpályán (Fotó: Babák Zoltán)
in , ,

Szombaton indul a koriszezon Szarvason

Szombaton 9 órakor nyit a szarvasi jégpálya, ami év elején történt bezárása óta látványos változáson ment át. A terület új kerítést és kaput kapott az utca felől, a parkolót a duplájára növelték, a sátor mögötti területet befüvesítették, új utat építettek, sorolta Kohut Pál, a Szarvasi Jégkorong SE elnöke. Mindezeken túl elkészült a csapadékvíz elvezető rendszer, illetve egy új, 7 köbméteres szennyvíztározó.

Az infrastruktúrában is jelentős fejlődés ment végbe. Egy raktár és irodakonténer, valamint új öltözőegységek kerültek beszerzésre, illetve elhelyezésre. Ezekkel ki fogják tudni szolgálni a kisebb, négycsapatos bajnokságokat.

A szarvasi jégkorongcsapatok egy nagy öltözőt kaptak, amit kizárólag ők használnak. Így már nem a jégpályán, illetve a jégpálya hőmérsékletén kell öltözködni, valamint a felszereléseket állandóan hozni, vinni. A gyerekek már akár egyedül is el tudnak menni edzésre, nem kell szülői segítség azok cipeléséhez. A vendégkorcsolyázók továbbra is a büfé és a jégpálya területén öltözhetnek át.

Saját WiFi-hotspotot állítottak be, illetve zene is jár majd a korcsolyázás mellé, miután egy jó minőségű hangosító rendszert is üzembe helyeztek.

Kohut Pál, a Szarvasi Jégkorong SE elnöke
Kohut Pál, a Szarvasi Jégkorong SE elnöke (Fotó: Babák Zoltán)

Addig lesz nyitva a jégpálya, ígérte Kojak, amíg sokan járnak. Ha nyáron is lesz igény, akkor a turistaszezonban is nyitva lesznek, hiszen az egy plusz vonzerőt jelenthet idelátogatók számára az, hogy itt nyáron korizni lehet. Szóba került, hogy megpróbálják az éjszakai diszkót is.

Az idei fejlesztési célok között szerepel, hogy a déli oldalt hőszigetelő panelokkal lássák el, illetve a további hasznosítási lehetőségekre készülve szeretnék lebetonozni az alját.

Az áramszámlájuk az emelések miatt a duplájára nő, konstatálta az egyesület elnöke, ezért kénytelenek lesznek ők is árat emelni.

A tavalyi 700-ról 900 forintra emelkedik az időkorlát nélküli korcsolyázás díja. A családok számára az órás bérlés 10-ről 15 ezerre változik, cserébe a 10 fős létszámkorlátot 15-re növelték. Az iskoláknak 300-ról 500-ra emelkedik a belépő összege.

Ebben a megújult, sokkal komfortosabb környezetben, várják immár a jégkorongozás iránt érdeklődő fiatalokat, jelentette ki zárásképp Kojak, aki még hozzátette, hogy azoknak a számára, akik még nem próbálták a korizást, továbbra is lesz oktatás.

A jégpálya hétvégeken 9-től 14-ig, illetve 15-től 20 óráig lesz nyitva. A köztes egy óra a jég rendbetételére szükséges.

A jégpálya híreiről annak weboldalán, vagy a Facebookon lehet tájékozódni.

Sztárek Andrát interjúvolta a Körös TV stábja a Temetés luxuskivitelben olvasópróbájának szünetében

Sztárek Andrea ismét Szarvason játszik

Szarvas és környéke téglalakásainak átlagár változása

Hogyan alakult Szarvas és környékének ingatlanpiaca az ősz beköszöntével?