in , ,

Skatejam 2021: Újra pörögnek az extrém sportok Szarvason

Túlzás nélkül mondható, hogy az extrém sportélet 25 éve jelen van a városban. Jellemzően a görkori és gördeszka kedvelői aktívabbak, de időnként BMX-es és rolleres arcok is megjelennek közöttünk.

“25 év hosszú idő, ezalatt több generáció, sok helyi és környékbeli fiatal szocializálódott és nőtt fel köztünk, de egy dolgot biztosan állíthatunk, ha idővel az élet máshova is repít minket, a szarvasi skatepark mindig hazavár! Nem volt ez másképp ezen az októberi napos szombaton sem! Szoktuk mondani: régen minden jobb volt. Talán megemlíthetjük, hogy itt a szarvasi skateparkban most is olyan jó! Igazi underground érzés!”, fogalmazott Szrnka Árpi, alias Savage, a görkoris nap után.

“Köszönhető ez a szarvasi nagyöreg göris Truczka Misinek, és vállalkozó kedvű segítőinek, akik fáradtságot nem kímélve tartják karban a mi kis pályánkat, ami egy országszerte büszkeségnek számító saját építésű skatepark”, címezte az érdemeket a

A szervezési feladatokban profinak számító Árpival karöltve összeütöttek egy, a korábbi évekéhez hasonló, amolyan régimódi skatejamet, ami elmondásuk szerint pont olyan hangulatú volt, amilyen régen is.

Az öregek és a fiatal utánpótlás-válogatott együtt pörgette a jobbnál jobb trükköket, szólt a hiphop és a drumandbass egész nap. Még egy dj-pultot is felépítettek a srácok. Régi arcok is ellátogattak ezen a napon, akik már sok éve szögre akasztották a korit.

“Olyan volt ez az összejövetel, mint egy falat kenyér, mindenkinek hiányzott és nagyon jó volt egymást újra látni. Drága MC Fantom barátunk DSP-vel közös dalának refrén-idézetével megfogalmazva próbáljuk még ma is életben tartani ezt a kultúrát, életérzést, s miközben mondom ezeket, egyszerre könnybe lábad a szemem és érzem piszkosul menőnek ezt az egészet”, fogalmazott meghatódva Savage.

Akit az ár nem visz el, az mélyebbet alkot
Ha valamiben hiszel, azzal életben tartod
Mindig állj fel, ne állj meg, ha kikapsz, se add fel!
A gyôztesek tudják, aki kitart, csak az nyer

Szarvas egészen a 90-es évektől napjainkig a találkozópontja volt az extreme sportélet képviselőinek egészen napjainkig. Az ország különböző pontjairól látogatnak ide a srácok egy nagy családot képezve. Lehet, hogy évek óta nem látták egymást, de mindig ugyanott tudják folytatni, ahol abbahagyták. Együtt.

“Nagyon szeretnénk ezután is jameket szervezni, tavasszal mindenképp újra összejövünk, de addig ha bárkinek kedve támad egy kis guruláshoz, és némi információra van szüksége, keresse fel Facebook fanpage-ünket vagy Instagram profilunkat! “, ajánlotta Árpi.

Szpisjak Bence (j2) a dobogó 3. fokán

Szállítják a szarvasi birkózók az országos bajnoki érmeket

Ki is próbálhatták a játékot

Békés megyei identitás erősítése játékosan