in ,

Maximális pontszámmal zártak a HC Szarvas fiataljai

Maximális pontszámmal zártak a HC Szarvas fiataljai (Fotó: Kepenyes Balázs)

A hétvégén hazai pályán zárta az alapszakaszt a HC Szarvas U14-s csapata, amely az Alkotmány utcai sportcsarnokban magabiztos kötelező győzelmekkel biztosította be vezető helyét a táblázaton és maximális pontszámmal zárta az alapszakaszt a Magyar Kézilabda Szövetség Békés-Csongrád-Jász területi csoportjában.

A 2008-2009 születésű fiatalok minden mérkőzésüket megnyerték, bár az utolsó két fordulóban némi izgalomra adott okot megsérült kapusuk Csomos Csaba Álmos pótlása, végül is házon belül sikerült megoldást találni a hirtelen jött hiányposztra.

A szarvasi fiatalok legnagyobb riválisa a Tiszaföldvári VSE csapata volt, amely a második helyen végzett, illetve a Karcagi székhelyű Sütő Kézisuli fiataljai csípték meg a harmadik helyezést a Csongrádi Tigrisek előtt. A Mezőtúri AFC, illetve Kunszentmártoni KSK fiataljai zárták a csoportot, amelyből az első három helyezett tavasszal a felsőházban folytathatja, és a csoportját szintén maximális pontszámmal megnyerő Orosházi FKSE-Tokai, a Pick Szeged és a Békéscsabai DKSE fiataljaival vívnak meg a régió bajnoki címért.

A szarvasi fiatalok egész őszi szezonban keményen megdolgoztak a sikerért, minden mérkőzésen igyekeztek a legjobbat kihozni magukból és külön örömteli, hogy igazi csapatként működtek együtt mind támadásban és védekezésben, nem csak egy-egy ember teljesítményétől függött az eredményességük, hanem szinte minden posztról sikeresen vették be az ellenfelek kapuját. Teljesítményükkel magasan a legtöbb gólt érték el a csoportban és a legkevesebbet is kapták, így teljesen megérdemelt az elért helyezésük.

A HC Szarvas U14-es játékosai
A HC Szarvas U14-es játékosai

Bár még van mit fejlődni a magasabb célok elérése érdekében, a folytatásban most egy kis pihenő következik. A srácokra decemberben már játékos levezető edzések várnak, viszont januártól ismét megkezdődik a felkészülés és remélhetőleg az egészségügyi helyzet sem korlátozza majd be a szezont, mint az legutóbb a két tavasszal megtörtént.

A HC Szarvas U14-s játékosai; Csomos Csaba Álmos, Ézsiás László (kapusok), Ollé Bálint, Szín Balázs, Tusjak Marcell, Kugyela Kristóf, Orovecz Tamás, Komár Gergő, Pintér Ádám, Szebeni Barnabás (mezőnyjátékosok)
A csapat edzője: Tusjak János

Az egyesület továbbra is várja a sportág iránt érdeklődő fiatalokat, ráadásul az ifjúsági, az U14 és U13 valamint az U12 korosztályos csapatok mellett ismét megkezdték a fiatalabb szivacs kézilabdás korosztály foglalkoztatását. A tervek szerint jövőre már a legfiatalabbak mezőnyébe is szeretne az egyesület újra csapatokat indítani.

HC post

Fotó: Kepenyes Balázs

Elkészültek a mézeskalácsdíszek

Adventi programokra várják a látogatókat a Körösvölgyi Állatparkba

Urbán Ildikó készítette az idén is a legkülönlegesebb bejglit

Advent gyöngye: 2020 után ismét Ildikó bejglije az ország legfinomabbja