in ,

Dobogóra játszották magukat a kézis lányok

Dobogóra játszották magukat a kézis lányok
Dobogóra játszották magukat a kézis lányok (Fotó: Babák Zoltán)

Nagy várakozás előzte meg az őszi szezon utolsó bajnoki mérkőzését. A szarvasi lányok a várokozást messze felülmúlva a 4. helyen állt a találkozó előtt. A már ismert aznap eredmények tudatában, a hazai győzelem a dobogóra repíthette a lányokat.

Az előző ifjúsági mérkőzés hőfokából következtetni lehetett a mérkőzés iramára, ennek megfelelően kezdődött a találkozó. Rendkívül agresszív védekezést mutatott be a haza csapat, a 10. percben 5-2-re vezetett a Szarvas, melynek a kapujában Nagy Barbara kiválóan tette a dolgát. A vásárhelyi lányok helyenként durva védekezése sem tudta visszavetni a lendületet, így a hazaiak a szünetig négy gólra növelték az előnyüket. A második félidőben a vendégek taktikát váltottak, védekezésnél emberfogással követték a szarvasiak gólzsákját, Majoros Flórát. Ez kissé megzavarta a hazaiakat, pontatlanok lehettek a támadások, és jöttek a technikai hibák, a Vásárhely részéről pedig a lerohanásból szerzett gólok. Egy gólra fel is zárkóztak a vendégek, de a hazai időkérés után kiegyenlítette vált a mérkőzés. A végjátékban öt gyors hazai gól eldöntötte a pontok sorsát. Hatalmas küzdés és lendület jellemezte a találkozót, mely végén nagy arányú győzelmet arattak kézilabdás lányaink.

A mérkőzések után egy vidám hangulatú évértékelő vacsorával vonultak rövid téli pihenőre a lányok és a szakmai stáb.

Szarvasi NKK- Hódmezővásárhelyi LKC 29-20 (13-9)
NB II-es női kézilabda mérkőzés. Szarvas, 80 néző.
Vezette: Oláh Edit, Szikszai Judit

Szarvas: NAGY B. – BÚZÁSI 7, BALOGH V. 4, PAPP 7 (3), HAJDU 5, MAJOROS 4, PASKA. Csere: Juhos, Skorka (kapusok), Fodor, Jani, Nyerges, Száva, Tasgyik, Trnyik, Závoda 1 (1).
Edző: Száva Flórián.

A Hódmezővásárhely legjobb góldobója: Török 4 (1)
Kiállítások: 14, ill. 4 perc. Hétméteresek: 5/4, ill. 2/2

Száva Flórián: fegyelmezetten, a taktikai utasításokat maximálisan betartva, a szezon egyik legjobb védő munkáját bemutatva nagyarányú győzelmet arattunk, melynek eredménye, hogy a 3. helyen vonulhat a felnőtt csapat a táli pihenőre. Büszke vagyok a lányokra! dupla öröm számomra, hogy ifjúsági csapatunk az első helyen, veretlenül vezeti a tabellát.

A Meg nem született gyermek szobra Szarvasra érkezett

A Meg nem született gyermek szobra Szarvasra érkezett

Melyek a legdivatosabb cipők a magyarok körében?