Menu
in ,

Fejlesztési tervekről is döntött a testület Csabacsűdön

Molnár József, Csabacsűd polgármestere

Molnár József, Csabacsűd polgármestere (Fotó: Babák Zoltán)

Munkaterv szerinti ülését tartotta Csabacsűd település képviselő-testülete november 25-én, amin 11 napirendi pontot tárgyaltak. Molnár József polgármester foglalta össze az ülés döntéseit.

A lejárt határidejű határozatokról szóló beszámolót elfogadta a testület.

Szociális Intézmény és Konyha 2021-es költségvetését módosították. A szociális ágazati összevont pótlékokkal módosult, így a konyha költségvetése 79710 ezer forintra módosult.

A települési önkormányzat költségvetése is módosult szociális ágazati pótlékkal, a tüzelőanyag vásárlására, a Petőfi utcai kézilabda pálya, illetve a Kossuth Lajos utca aszfaltozására, Magyar Falu Program keretében a játszótér felújítására, tanyagondnoki kisbusz beszerzésére, valamint a turizmusfejlesztésre elnyert összegekkel. Magyar Falu Program keretében 2 ezer forint visszafizetési kötelezettség keletkezett. A Csabacsűdi Szolgáltató Nonprofit Kft.-nél tőkeemelést hajtottak végre, illetve működéséhez 1 millió támogatást adtak. Mindezekkel együtt 605656 ezerről 652661 ezerre módosult a mérlegfőösszeg.

A Szociális Intézmény és Konyha által ellátott szolgáltatások igénybevételi díjaival kapcsolatos kedvezmények elbírálására is kitér ezentúl a település szociális rendelete.

A testület döntött arról, hogy nem kíván semmilyen adónemben emelést végrehajtani 2022-ben.

2021-ben két belső ellenőrzés került lefolytatásra. Az ezekről szóló jelentések szerint mindkettő rendben volt, észrevételt nem került megfogalmazásra. Elfogadták az ide vonatkozó jövő évi munkatervet is, csakúgy, mint a képviselő-testület 2022-es munkatervét.

A kilencedik napirendi pontban pályázatokkal kapcsolatos döntéseket hoztak. Az önkormányzat a TOP Plusz keretében idősek klubja energetikai fejlesztésére pályázik, aminek tervezésére három ajánlatot kérnek, illetve döntöttek a pályázatmenedzsmentet bonyolító cégről is.

Vidékfejlesztési program megyei LEADER csoportja koordinálja a helyi fejlesztések támogatását. Ezen program keretében a sportpálya infrastrukturális ellátottságát kívánnák emelni 51 férőhelyes lelátó építésével, ami a jelenlegi, fából készült, állapotában megromlott tribünt váltaná. Ennek a költsége 4312 ezer forint lenne, amiből az önerő 215 ezer forint.

Járási Startmunka 2022-2023-as esztendőre hét fővel tervezik. Egy eleme lesz, a mezőgazdasági programelem, amiben szántóföldi növénytermesztési és állattenyésztési tevékenységeket folytatnak.

A tizenegy bejelentés között elsőként a Tiszta Környezetünkért alapítvány beadványát tárgyalták, miszerint a Civil Alap keretéből kapott összeg átstrukturálására kértek engedélyt.

A Trefort Ágoston Általános Iskola kérelmezte az Iskola u. 9/A ingatlan térítésmentes használatát még egy esztendőre.

Jutalmak kifizetéséről is döntött a testület. Minden dolgozó részére egy szerény összegű jutalommal kívánnak hozzájárulni a karácsonyi ajándékvásárláshoz.

Árajánlatokat kértek be a villamosenergia vonatkozásában a szociális intézményre, illetve a Hársliget Óvodára vonatkozóan. A testület döntése alapján mindkét önkormányzati intézmény a szabadpiaci beszerzésből az egyetemleges szolgáltatásba tér vissza.

Bursa Hungarica felsőoktatási ösztöndíjpályázatra érkezett négy A tipusú pályázatból három személy esetében havi 5000, egy esetében 4000 forint támogatást ítéltek a képviselők a 2022-es tanév padban töltött 10 hónapjára.

Exit mobile version