Csasztvan Zsuzsanna és a Magyar Teátrumi Díj
Csasztvan Zsuzsanna és a Magyar Teátrumi Díj (Fotó: Babák Zoltán)
in ,

Csasztvan Zsuzsanna: Nagyon megható volt, hogy nekem táncoltak aznap este a dunások

Ahogy arról néhány napja írtunk, két szarvasi is abban a megtiszteltetésben részesült, hogy  a Magyar Teátrumi Díjat vehette át a Tháliában rendezett nagyszabású gálán. Az Altmann Rolandról készült cikkünket itt olvashatják.

A másik szarvasi Csasztvan Zsuzsanna jelenleg a Duna Művészegyüttesben a művészeti titkár feladatait látja el. Zsuzska népdalénekes, néptáncos, a Népművészet Ifjú Mestere cím birtokosa.

Közel egy évtizede dolgozik elkötelezetten a magyar kultúra, a közművelődés, a színház- és előadó-művészet területén. Művészeti titkári tevékenysége mellett szívügye a táncművészet minél szélesebb körben történő elismertetése, áll a méltatásában.

Dr. Bába Szilvia, a Duna Művészegyüttes ügyvezetője felterjesztésében ekként nyilatkozott Zsuzskáról: “Felkészült, stabil háttér, akire szakmailag és emberileg is számíthatunk, Még a nehézségekkel teli időszakban is higgadtan megteremti az összhangot, minden erejével segíti a céljaink elérését”.

Juhász Zsolt, Harangozó Gyula-díjas koreográfus, táncos, a Duna Művészegyüttes művészeti vezetője így ajánlotta: “Minden nap kimagasló szervezőkészséggel, aktívan, lelkesen és lelkiismeretesen végzi az együttesünk körüli teendőket, kollégáival, a művészekkel, táncosokkal, zenészekkel kiváló viszonyt ápolva”.

Másik ajánlója Rusz Milán, a Magyarországi Szerb Színház igazgatója, Jászai Mari-díjas színművész volt.

Csasztvan Zsuzsannát először a munkakörével kapcsolatos feladatokról kérdeztük: “Nagyon sokrétű a munkaköröm, ennek köszönhetően, változatosan telnek a napjaim. Folyamatos feladataim közé tartoznak az aktuális előadások koordinációs egyeztetései, a jövőbeli műsorok előkészítései. Új bemutató esetén az alkotókkal való egyeztetés, szerződések előkészítése, de a pályázatok megírásában is részt veszek. Az irodai munka mellett pedig minden vidéki előadásra elutazom a társulattal, így a helyi szervezőkkel is praktikusabban tudom emelni a partneri kapcsolat színvonalát, esetlegesen további együttműködésekről tudunk egyeztetni. Munkám sajátossága, hogy a munkaidőm nem a klasszikus felfogású időbeosztásban működik, hétvégén és ünnepnapokon is vannak feladataim, ha előadás van, vagy csak a társulatot kell tájékoztatnom őket érintő változásokról. De az előadóművészeti közegben ez megszokottnak tekinthető. Minden aktuális feladatot új kihívásnak tekintek és próbálom teljes erőbedobással végrehajtani az együttes sikerének érdekében.”

Hogy ért a hír, hogy melletted döntött a kuratórium?

“Bába Szilviától tudtam meg, hogy felterjesztettek erre a díjra. Már a jelölés is nagyon megtisztelő és örömteli volt számomra, mert ez is azt jelentette, hogy elismerik a munkámat a munkahelyemen”, emlékezet vissza Zsuzska a hír érkezésére. A Teátrumi Társaságtól telefonon érkezett a hír: az ügyvezetőnket, Szilviát hívták, hogy elnyertem a díjat. Ezzel párhuzamosan feltették a kérdést, hogy a díjátadó gálán fel tud-e lépni a Duna Művészegyüttes. Amikor felhívott engem, hogy nézzek rá a naptárra, és láttam, hogy december 13-án szabad az együttes, és el tudjuk fogadni a felkérést, nagyon megörültem. Így nekem a díjátadóra való készülés munkává is vált, hiszen a szokásos egyeztetéseket és előkészületeket le kellett bonyolítanom. Az együttes produkciója nagyon megható volt számomra, hiszen nekem táncoltak aznap este.

Karácsonyi gála a Vajda Péter Evangélikus Gimnáziumban

Szavaz a szentandrási képviselő-testület

Idei utolsó soros ülését tartotta a szentandrási testület