in ,

A vállalkozókat fogadták Békésszentandráson

Sinka Imre polgármester köszönti a vállalkozókat
Sinka Imre polgármester köszönti a vállalkozókat (Fotó: Babák Zoltán)

Nehéz évek állnak mögöttünk, mondta Sinka Imre polgármester ma délután, amikor a legnagyobb helyi adófizetőket fogadta képviselőtársaival a békésszentandrási Polgármesteri Hivatal nagy tanácstermében.

“Örülök, hogy a vállalkozóink talpon tudtak maradni, tovább tudnak gazdálkodni, mert akár az építőipar, akár a mezőgazdaság vagy a turizmus oldaláról nézem, a helyzet nagyon bonyolult. Nehéz talpon maradni, az infláció nagyon sok hátrányt okoz, az időjárás sem volt túl kegyes hozzánk”, fogalmazott a település első embere.

“Az önkormányzat a helyi vállalkozások adóforintjai nélkül ellehetetlenedne, nem tudná a közösségi feladatait ellátni, mert azt csak állami finanszírozásból ellátni nem lehet. Ha erős vállalkozói rétege van egy településnek, akkor településünk erősödni tud. Úgy vélem, ezzel jól éltünk, és nem visszaéltünk az elmúlt esztendőben. A település is erősödött. Próbáljuk a vállalkozások fejlődéséhez szükséges infrastruktúrát erősíteni, új utakat, új kerékpárutakat, új projekteket létrehozni, hogy ezáltal a vállalkozások is erősödni tudjanak.”

Békésszentandrás költségvetésébe 2020-ban 110 millió folyt be a vállalkozásoktól helyi iparűzési adó formájában. Ehhez jött 30 milliónyi az állami kompenzációból. A településen 402 helyi iparűzési adóalanyt tartanak nyilván.

“Remélem, hogy a következő év csak jobb lesz ennék, a koronavírus eltűnjön az életünkből, hogy egy nyugodt gazdaságban, egy nyugodt országban tudjunk élni és dolgozni egy közös Békésszentandrásért, egy közös országért”, fejezte be a település polgármestere köszöntőjét, amit koccintás. és a vállalkozók megvendégelése követett.

Nagy Máté becsekkolt a felnőttek közé a Karate1 Series A pamplonai viadalán

Karate1 Series A Pamplona: Nagy Máté bemérlegelt a felnőttek közé

Szavaznak a csabacsűdi képviselők, Gilanné Radványi Rózsa, Czesznak János és Bracsok Szabolcs

Fejlesztések, a falunap programjai és a polgármester javadalmazása a csabacsűdi testület előtt