in ,

Karate1 Series A Pamplona: Nagy Máté bemérlegelt a felnőttek közé

Nagy Máté becsekkolt a felnőttek közé a Karate1 Series A pamplonai viadalán
Nagy Máté becsekkolt a felnőttek közé a Karate1 Series A pamplonai viadalán

Tegnap 59,8 kg-mal sikeresen hozta a súlyát Nagy Máté, aki így Spanyolországban a Karate1 Series A versenysorozatában léphet először tatamira a nemzetközi felnőtt mezőnyben. A mérlegelés után rögtön visszatöltés következett, a sportcsarnokkal szomszédos El Sadar stadionban pedig lehetőség nyílt megtekinteni a spanyol La Ligában játszó helyi Osasuna mérkőzését is a szarvasi sportolónak és edzőjének.

A szarvasi karatés októberben töltötte be 18. életévét, ezzel megnyílt a lehetősége arra, hogy elindulhasson a legrangosabb sportági tornákon.

A Series A a karate világszövetség (WKF) hivatalos eseménye; évente négy alkalommal különböző helyszíneken megrendezett pontszerző verseny. Az itt elért eredmények beleszámítanak a világranglista-helyezések alakulásába is. Idén Spanyolország, Egyiptom, Kína és Ausztria ad otthont a fordulóknak, de korábban rendezte már Japán, Kanada, Törökország és Chile is.

Kategóriánként 90 főben maximalizálták az indulók létszámát, Pamplonában 58 ország 650 sportolója erősítette meg nevezését a csütörtöki regisztráción.

Nagy Máté szombaton 14:50 kor kezd a -60 kg-os súlycsoportban.

Ruzsinszki György edző

Szarvasi gólöröm Kuczora Kende Fradi ellen szerzett gólja után

2022: Az év, amikor a Szarvasi FC 1905 gólt rúgott a Fradinak

Sinka Imre polgármester köszönti a vállalkozókat

A vállalkozókat fogadták Békésszentandráson