in ,

Egy év kihagyás után ismét a Csery-kupán találkoztak a veterán kézisek

A XIX. Ifj. Csery István Öregfiúk Kézilabda Emléktorna megnyitóján
A XIX. Ifj. Csery István Öregfiúk Kézilabda Emléktorna megnyitóján (Fotó: Babák Zoltán)

Tavaly a vírushelyzet miatt elmaradt a Szarvasi Öregfiúk Kézilabda Baráti Egyesület ifj. Csery István emlékére évről évre megrendezett öregfiúk kézilabdatornája. A szabályok most megengedték, így szombaton ismét pattogott a labda az Alkotmány utcai csarnokban. A szervasi öregfiúk mellett Orosháza, Újkígyós és Mezőhegyes csapatai léptek pályára, hogy sportszerű körmérkőzések során eldöntsék, 2022-ben ki a jobb.

Az első mérkőzés – a Szarvas-Orosháza viadal – után tartott rövid megnyitón Nyári Mihály köszöntötte a XIX. Ifj. Csery István Öregfiúk Kézilabda Emléktorna résztvevőit.

Ifj. Csery István a szarvasi kézilabdának oszlopos tagja volt hosszú éveken keresztül. Ő, maga is legalább tíz évet játszott mellette, emlékezett vissza Nyári Mihály. Aktív játékos-pályafutása után sem hagyta el a kézilabdát, képezte magát, edzői minősítést szerzett és a női kézilabdázókat kezdte irányítani a Szirén SE keretein belül. A megyei első osztálytól egészen az NB I/B-ig juttatta a csapatot, méltatta egykori csapattársát Miska bácsi.

Rövid beszéde után egyperces néma főhajtással emlékeztek azokra a játékostársakra, szurkolókra, akik nemrég még velük játszottak a korábbi tornákon, vagy szurkoltak a lelátóról.

Az esemény szokásos eleme Bankó Sándor emléktáblájának megkoszorúzása. Így történt ez most is, ahol Opauszki Mihály emlékezett vissza egykori sporttársára, ifj. Csery Istvánra és a szarvasi kézilabda atyjára, Bankó Sándorra.

A korábban említett Szarvas-Orosháza mérkőzésről mindkét pontot a vendéglátók tartották maguknál. A XIX. Ifj. Csery István Öregfiúk Kézilabda Emléktornán a szarvasi csapat a második helyen végzett.

A szarvasi csapat a XIX. Ifj. Csery István Öregfiúk Kézilabda Emléktornán
A szarvasi csapat a XIX. Ifj. Csery István Öregfiúk Kézilabda Emléktornán (Fotó: Babák Zoltán)

A szarvasi játékosok:

Képen álló sor mezszámmal: 1. Sztancsik Csaba, 14. Bartus Péter, 15. Kovács Sándor, 9. Nagy Attila, Almási László edző, 10. Bagyin Balázs, 4. Bagyin Gergely, 11. Kasnyik Tamás, 16. Gyurcsány László. Guggolnak: ifj. szurkoló, 2. Dina Ádám, 12. Hanzel Zoltán, 69. Kasnyik Viktor, 3. Molnár János, 8. Keresztúrszki János, 5. Fonád Zoltán, 6. Hegedűs Tibor.

Eredmények (Nyári Mihály):

Szarvas-Orosháza 21-16 (11-9). Végig vezetve a szarvasiak megérdemelten nyerték a nyitó találkozót.

Újkígyós-Mezőhegyes 22-17(8-9). Félidőben még a mezőhegyesiek vezettek. A második félidő hajrájában dőlt el a találkozó kígyós javára. Mezőhegyes-Szarvas 14-14 (10-9). kevés gólos mérkőzésen született a döntetlen.

Orosháza-Újkígyós 14-23 (4-11) első félidőben eldőlt a parti. Orosháza-Mezőhegyes 17-18 (12-5). kétgólos előnyről vesztettek az orosháziak. Szarvas-Újkígyós 21-21 (10-8) Sok gólos mérkőzésen igazságos döntetlen. A tornát színesített a Szarvasi NKK-Gyomaendrődi NKC női ifjúsági felkészülési mérkőzés 29-28.

Végeredmény: 1. ÚJKÍGYÓS 5 pont (66-52 gól) 2. SZARVAS 4p. (56-51), 3. MEZŐHEGYES 3p. (44-53), 4. OROSHÁZA 0p. (47-62)

Az ÍFJ.CSERY ISTVÁN Vándorkupát ÚJKÍGYÓS csapata vehette át.

Különdíjasok: Legjobb kapus címet Ecker Zsolt (Újkígyós) érdemelte ki. Legjobb mezőnyjátékos a mezőhegyesi Lovász Attila lett. A gólkirályi címet a szarvasi Hanzel Zoltán kapta 17 találatáért. A díjakat a NÉVADÓ unokái adták át, Bándy Magdi és Bándy Enikő. A torna a Vadászkürt Vendéglőben fehér asztal mellett baráti vacsorával zárult.

Szavaznak a csabacsűdi képviselők, Gilanné Radványi Rózsa, Czesznak János és Bracsok Szabolcs

Fejlesztések, a falunap programjai és a polgármester javadalmazása a csabacsűdi testület előtt

Jani & Ati, azaz Molnár János és egykori növendéke, Nánási Attila volt Sadie vendége

Ati & Jani, azaz Molnár János és egykori növendéke, Nánási Attila volt Sadie vendége