in ,

Ati & Jani, azaz Molnár János és egykori növendéke, Nánási Attila volt Sadie vendége

Jani & Ati, azaz Molnár János és egykori növendéke, Nánási Attila volt Sadie vendége
Jani & Ati, azaz Molnár János és egykori növendéke, Nánási Attila volt Sadie vendége (Fotó: Babák Zoltán)

Tavaly év végén indult a Cervinus Teátrum akusztikus klubkoncertsorozata, amin Sadie Mulholland mutatkozott be zenésztársával, Valach Vendellel. Sadie vendégei ezúttal egy tanár-diák kapcsolatból alakult formáció, Molnár János és Nánási Attila kettőse volt a Cervinus Teátrum kamaratermében. Vendi ezúttal a fényekért felelt, miközben a füstgépen játszott.

Ati és Jani 2015 óta zenélnek együtt. Egy Háry János történetére felépített elsősavatón a Chovánban Attila volt Háry János. Ott énekelte el a “Felszántom a császár udvarát” című dalt, miközben Molnár János kísérte. Ezután kérdezte meg tőle tanára, hogy lenne-e kedve vacsora aláfestő zenét játszani. Volt.

Attól kezdve egyre többet zenéltek együtt. Sorban születtek a saját számok, versmegzenésítések. Mindegyikből hoztak erre az estére, mert szerették volna mindegyik arcukat megmutatni.

Jani nem egy frontember típus, így Ati vitte a szót. A szünetekben ő mesélt. Elárulta, a szövegírás egy másik állapot neki. Az motiválja, hogy olyat írjon, amit még senki sem írt le. Csak jönnek a szavak, amikhez olykor társulnak akkordok is. Később, mikor átadta a stafétát Janinak, fel is tette a kérdést neki, hogy az ő dalai hogyan születnek. Kiderült, Jani pont az ellentéte. Benne sokáig kering a gondolat. Eközben eldől, hogy szomorú vagy vidám lesz-e a dal. Mikor odáig érlelődik, hogy megzenésítse, már megvan a váza.

Első előadott számuk az “Egy kis bogár” címet viselte. Különleges volt, mert Attila írta a szövegét, de nem tudta megzenésíteni. Elküldte Janinak, akinek sikerült, és nagyon megtetszett nekik.

Jani & Ati, azaz Molnár János és egykori növendéke, Nánási Attila volt Sadie vendége
Jani & Ati, azaz Molnár János és egykori növendéke, Nánási Attila volt Sadie vendége (Fotó: Babák Zoltán)

Következővel tíz évet ugrottak vissza az időben. Ez még Ati Molnár Danival és Frankó Dáviddal közös formációja idején született. Talán ez az egyetlen dala, aminek a szövege változatlan.

Jani dalainak blokkját egy kisfiúról szóló dallal kezdték, aminek Boldog ember volt a címe. Ati tanára úgy érzi, harminc évvel később született, mint kellett volna. Nem az ő világa ez a rohanás. Ezt a “Hol van a nyár” című dalával elég jól át tudta adni a közönségnek.

Ahogy azt Czibulya Zsuzsa – akivel az ART Zenekart alkotják – szokta mondani, a zenekar támogatója a kávé. Janiról tudjuk, hogy szereti a kávét. Egy Aranyosi Ervin-vers, a “Lelki kávé” megzenésítése után még írt kettőt kedvenc italukról. Ezekből is adtak ízelítőt, de az este legjellemzőbb itala mégsem a kávé volt, hanem a gin-tonic, amit a vendégek a zenei élmény mellé kaptak a Cervinus Akusztik január végi eseményén.

A sorozat következő koncertje február 26-án 19 órától lesz. Ezen Polina és Károly lesznek Sadie vendégei.

A XIX. Ifj. Csery István Öregfiúk Kézilabda Emléktorna megnyitóján

Egy év kihagyás után ismét a Csery-kupán találkoztak a veterán kézisek

Padlizsános-pulykamelles tészta

Padlizsános-pulykamelles tészta