in ,

Télűző, farsangi mókázás – iskolára hangoló játszóház a Gyakorlóban

Télűző, farsangi mókázásra, iskolára hangoló játszóházba várták a gyerekeket és a szülőket a Gyakorlóba

Február 14-én és 15-én már igazán jó ismerősökként köszönthettük a nagycsoportos gyerekeket a Gál Ferenc Egyetem Gyakorlóiskolájában, egy remek hangulatú, vidám, zenés, játékos farsangi játszóházban, amely alkalmat a kedves szülők online követhettek nyomon.

A tanító nénikkel és a negyedik osztályosokkal erre az alkalomra is izgatottan készültünk; egyeztettünk, kitaláltunk, nyomtattunk, betanultunk, termet rendeztünk, zenét, és színes kartonokat válogattunk, nyírtunk, terveztünk, szerveztünk.

A gyerekek verses, dalos köszöntője után máris belevágtunk a bohókás farsangi kalap elkészítésébe. A sokféle formát a leendő elsősök nagyon ügyesen és kreatívan ragasztgatták fel a vidám színű fejfedőkre, így amikor elkészültek, mindenki fején saját, egyedi, színes farsangi sipka csücsült. Ezután került csak sor a valódi mókázásra! A lufis táncnál nagyon ügyesnek kellett lennünk, hiszen a homlokunk közé szorított léggömbbel egyensúlyoztunk, hogy az le ne essen. A szoborjátékban a zene megállásakor azonnal mozdulatlanná dermedtünk, anélkül, hogy megmozdultunk volna. Persze előfordult, hogy egy-egy kevésbé jól beállított apró szobrunk eldőlt, ilyenkor nagy nevetések közepette játszottunk tovább. Következő játékunkban annyian kellett kört alakítanunk, amelyik számot hallottuk. Mulattunk kettesével, hármasával és így tovább, még a hatos csoportok kialakítása is remekül sikerült. Végül megtáncoltattuk a seprűt is, és igyekeztünk elkerülni, hogy a zene elhallgatásakor éppen a mi kezünkbe kerüljön.

A foglalkozás végére mindannyian gazdagabbak lettünk egy újabb felejthetetlen élménnyel. Szívmelengető érzés, amikor a gyerekek csillogó szemekkel és nagy-nagy ölelésekkel köszönik meg, hogy újra együtt lehettünk. Mi is nagyon köszönjük!

Reméljük, hogy mulatságunkkal hatásosan közreműködtünk a tél elűzésében! Márciusban is szeretettel várjuk a leendő első osztályos gyerekeket utolsó, a tavasz jegyében tervezett iskolára hangoló játszóházunkba is!

Komlósné Szirom Anita szakvezető tanító

Kipróbálható a Digitális Jólét Program keretében a szentandrási könyvtárba érkezett 3D-s nyomtató

Kipróbálható a 3D-s nyomtató a szentandrási könyvtárban

A Szarvasi Jégkorong SE U12-es válogatottja

Megvan az első tornagyőzelem