in ,

Négy szarvasi az egyetemi röplabdakupa bajnokcsapatában

A KEK-győztes szegedi csapat
A KEK-győztes szegedi csapat

Az elmúlt héten zajlott a XIII. Kárpát-medencei Egyetemek Kupája Budapesten. A Szegedi Tudományegyetem röplabda csapatát négy volt vajdás szarvasi fiú is erősítette. Nagy Béla, Radics Attila, Demcsák Balázs és Pálfi Gellért.

A sorsolást követően a szegediek a B csoportba kerültek, ahol a Budapesti Corvinus Egyetem, a DÁG, az aradi Western University of Vasile Goldis és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem ITK csapataival játszottak. Minden meccsüket megnyerve csoportelsőként jutottak az elődöntőbe. Ott az Óbudai Egyetem röpisei ellen 2:1-re győzedelmeskedtek.

Az A csoportban az ELTE-BEAC jutott tovább. A döntő izgalmas meccsnek ígérkezett, nem is volt másként. Az első szettet az ELTE nyerte, a másodikat a SZTE. A mindent eldöntő harmadik rövidített játszmában felváltva szereztek pontokat, de a végső hajrában a szegediek bizonyultak jobbnak, így a KEK vándorkupája egy évig a Szegedi Tudományegyetem vitrinjét díszíti.

A Legértékesebb játékos címet Pálfi Gellért kapta
A Legértékesebb játékos címet Pálfi Gellért kapta

A győztes csapat tagjai: Borsi Levente, Demcsák Balázs (Szarvas), Honti Szilárd, Lengyel Igor, Nagy Béla (Szarvas), Pálfi Gellért (Szarvas), Radics Attila (Szarvas), Sarnyai Ákos.

A Legértékesebb játékos címet Pálfi Gellért kapta.

Ny.K.

Belinszki Zoltán (középen) a Békési betyárok olvasópróbáján

Az ötödik ősbemutató Belinszki Zoltánnal

Újabb tárlat nyílt Erdélyi Attila festményeiből a Tessedik Sámuel Múzeum dísztermében

Egyszerre megrázó és elgondolkodtató Erdélyi Attila kiállítása