in ,

Sikeres taekwon-do mestervizsga

Bessenyei Domos fekete övén a fehér csík azt jelzi, hogy viselője még 18 év alatti

A Magyar ITF Taekwon-do Szövetség a hétvégén rendezte danvizsgáját (mestervizsgáját) Budapesten, a Sasok Taekwon-do szakosztály edzőtermében. Az eseményt Harmat László 9. danos alapító nagymester irányította és bírálta el több mester közreműködésével.

A danvizsgán segítő instruktorok: Máté Zoltán és Fülpesi Tibor 7. dan; Szalay Gábor, Kozák László, 6. danos mesterek. Vezénylő instruktor: Poós Péter 7. dan.

A hétvégi vizsga követelményei embert próbálók voltak, magas színvonalú rendezvénynek lehettünk részesei. A gyakorlatokat a megszokottak alapján végezték el a harcművészek, úgymint formagyakorlat, elméleti kérdés, védés-ellentámadás, puszta kezes önvédelem, kézzel és lábbal erőtörések, valamint egyénileg összeállított tradicionális küzdelem, majd a végén az erőnléti gyakorlatok terhelték a résztvevőket.

A Szarvasi Taekwon-do Klub Tóth Dojangból Roszik Tamás kiválóan szerepelt a feladatok elvégzése során, így méltán érdemelte ki az 1. dan mesterfokozatot. Bessenyei Domos szintén sikeresen vette az akadályokat, így őt is új mesterré avatták, mely által az ifjú tehetség a Szarvasi Taekwon-do Klub történetének első junior korú mesterévé vált.

A sikeres vizsgát követőn a klub a jelen történéseire fókuszál, nevezetesen az április 9-i, mogyoródi rendezésű Spirit Open országos bajnokságra, melyre teljes erőbedobással készülnek Tóth István tanítványai. Domos – a magyar válogatott tagjaként – a horvátországi Európa-bajnokságra szintén hangolódik, ahol küzdelemben és erőtörésben is meg fogja mérettetni magát.

Bessenyei Ferenc

Továbbképzésre gyűltek össze a környék utánpótlásedzői a Füzeskerti Apartmanházban

Az utánpótlásedzők képzésével alapoznak a tartós NBIII-as szereplésre a Szarvasi FC 1905-nél

Nézet a Pavilon egyik látványtervéből. (A végleges ettől eltérhet)Tervező: OROS-HÁZ Kft.

Lerakták a Pavilon alapkövét, lesz nyilvános WC, és nem lesz a teniszpályákból rózsakert – egyelőre