in ,

Csapatban és egyéniben is a szarvasi polgárőrök nyújtották a legjobb teljesítményt, ők képviselhetik a megyét

Közlekedési versenyen mérték össze tudásukat a polgárőrök Békés megyében

Tusjak Tamás, Pljesovszki János, Hudák Pál r. ezredes és Gál Ferenc
Tusjak Tamás, Pljesovszki János, Hudák Pál r. ezredes és Gál Ferenc (Fotó: Police.hu)

A Mezőberényben megrendezett megmérettetésen csapatban és egyéniben is a szarvasi polgárőrök nyújtottak a legjobb teljesítményt.

A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság és a Békési Városi Baleset-megelőzési Bizottság 2022. március 26-án rendezte meg a XVIII. Polgárőr Közlekedésbiztonsági Verseny megyei döntőjét Mezőberényben. A versenyzőket Ladányi Zoltán r. ezredes, a Békési Rendőrkapitányság vezetője köszöntötte. Elméleti és gyakorlati feladatokban mérték össze tudásukat a polgárőrök, tesztet töltöttek, és ügyességi pályán is bizonyíthattak. Az eredményhirdetésen Hudák Pál r. ezredes, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese köszönte meg a polgárőrök áldozatos munkáját és a versenyen nyújtott teljesítményüket.

A legeredményesebb, a Szarvasi Rendőrkapitányság Tusjak Tamás, Pljesovszki János, Bere István és Jansik István összeállítású polgárőr csapata volt. A második helyen a Békési Rendőrkapitányság polgárőrei végeztek, csapatuk tagjai: Gál Ferenc, Varga Krisztián László, Pikó Gábor és Nemes Márton. A harmadik helyezett pedig a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság polgárőr csapata lett. A versenyzők: Varga Mihály, Fülöp Attila, Kecskés Sándor és Kovácsné Varga Anikó. Az egyéni összetett verseny első és második helyezettje is a Szarvasi Rendőrkapitányság összeállításában versenyző polgárőrök közül került ki, Pljesovszki János és Tusjak Tamás személyében. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára Nemes Márton, a Mezőberényi Polgárőr Egyesület tagja állhatott.

A 2022. szeptember 24-én, Budapesten megrendezésre kerülő XVIII. Polgárőr Közlekedésbiztonsági Verseny országos döntőjén Pljesovszki János és Tusjak Tamás képviselheti Békés megyét.

Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

A konferenciát megnyitotta dr. Posta Katalin, a MATE tudományos és minőségbiztosítási rektorhelyettese

Nemzetközi víztudományi konferenciát rendeztek Szarvason

Pikáns pulykahúsgolyók

Pikáns pulykahúsgolyók