in ,

Pikáns pulykahúsgolyók

Pikáns pulykahúsgolyók
Pikáns pulykahúsgolyók (Fotó: Gallicoop.hu)

A hagymát felkockázzuk, összekeverjük a hússal, fokhagymával, gyömbérrel, szószokkal és fűszerekkel. Állni hagyjuk egy fél órát, majd apró golyókat formálunk belőle.

Grillen vagy serpenyőben kevés olajon, mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.

Tálalhatjuk spenóttal, tükörtojással és sült krumpilval is.

Pikáns pulykahúsgolyók hozzávalói 4 főre:
50 dkg darált pulykahús
1 fej hagyma
2 gerezd reszelt fokhagyma

bors
1 tk reszelt gyömbér
chilipor
2 ek szójaszósz
1 tk halszósz
1 ek worchester szósz

Korábbi ajánlataink itt olvashatók.

(Forrás: Gallicoop.hu)

Tusjak Tamás, Pljesovszki János, Hudák Pál r. ezredes és Gál Ferenc

Csapatban és egyéniben is a szarvasi polgárőrök nyújtották a legjobb teljesítményt, ők képviselhetik a megyét

A Szlovák Általános Iskola lánycsapatai mesterükkel, Patkó Lajossal

Jól szerepeltek a szarvasi sakkozók a megyei döntőn