in ,

Szarvashoz csatlakozna a szentandrási Füzes

A Füzes Szarvashoz csatlakozna

Tudomásunkra jutott, hogy a füzesi üdülőtulajdonosok egy csoportja informálisan megkereste már a szarvasi képviselő-testületet, hogy szeretnének közigazgatásilag Szarvashoz tartozni.

Arra a kérdésünkre, hogy miért, a környék történelmét ismerők Csabacsűd példáját hozzák fel. A Szarvason túli település a Hunyadiak korától egészen 1924-ig Békésszentandrás fennhatósága alá tartozott. Az elszakadásukat az ott lakók kezdeményezték, és vitték végig sikerrel.

Arra a felvetésünkre, hogy a Füzesnek nincs földrajzi határa Szarvassal, a HAKI-lakótelepet említik példának. Ott is népszavazás útján döntöttek arról, hogy Szarvastól Békésszentandráshoz kerüljenek, holott közúton nem is lehet oda eljutni, csak Szarvason keresztül. Aztán halkan megjegyzik, ha a dinnyelaposiak is csatlakoznának, akkor a kísérleti telepnél már egyből lenne közös határszakasz a nagy testvérrel.

Akkor még ott a Kiserdő, jegyeztük meg. Az úgyis természetvédelmi terület, majd az állam meghatározza, hová tartozzon, válaszolták, de elszántságukat bizonyítja, hogy kérelmükkel elmennek akár Kondorosig is, mondják. Az majd vasárnap dől el, melyik házba is kell menni.

Arra a kérdésünkre, hogy terveik szerint mikorra várható a hivatalos bejelentés, elmondták, a hétvégi választások után szeretnék a tulajdonosokat egyenként megkeresni, és meggyőzni őket az ügyről.

Tasy József, Sinka Imre és Dankó Béla a Rózsa utca új járdájának átadásán

Átadták a Rózsa utcát Békésszentandráson

A három szarvasi csapattag: Petrovics Soma, Cziglédszky Barnabás és Csengődi Péter Keve

Három szarvasi jégkorongozó az U16 3×3 bajnokság döntőjében