in ,

Három szarvasi jégkorongozó az U16 3×3 bajnokság döntőjében

A három szarvasi csapattag: Petrovics Soma, Cziglédszky Barnabás és Csengődi Péter Keve
A három szarvasi csapattag: Petrovics Soma, Cziglédszky Barnabás és Csengődi Péter Keve

Vasárnap rendezték meg az Óbudai Hoki Akadémián a kispályás (3×3) korosztályos döntőket. A Szarvasi Jégkorong SE létszámhiány miatt nem tudott csapatot indítani, így a Békéscsabai Farkasokkal szerepeltek kettős igazolással ebben a szezonban játékosaink, Cziglédszky Barnabás, Csengődi Péter Keve és Petrovics Soma.

A bajnokság Keleti Csoport alszakaszát 12 mérkőzés lejátszása után második helyen zárta a csapat, a KESI Sólymok (Kecskemét) mögött.

A középszakasz mérkőzéseit a Nyugati Csoport alapszakasz első három helyezettjével az Óbudai Hoki Akadémia (OHA), Eszkimók Szombathely és a Sportországi Cápák (Budapest) csapataival kellett megvívnunk.

A két fővárosi csapatot sikerült legyőznünk, de a szombathelyiektől sajnos nagyarányú vereséget szenvedtünk el. Szerencsére a kecskemétieknek köszönhetően, akik mindenkit legyőztek, harmadik helyen jutottunk be a magyar bajnokság négyes döntőjébe.

A döntőben a középszakasz első helyezettje (KESI Sólymok) a negyedikkel (OHA), míg a második helyezett (Eszkimók Szombathely) a harmadikkal (Csabai Farkasok) mérkőzött meg a döntőbe jutásért.

Az Eszkimók a középdöntői sikerük után könnyed mérkőzésre számoltak, de szerencsére a most ,,harapós” Farkasokkal találkoztak, akik minden áron a döntőbe szerettek volna jutni. Egy végletekig kiélezett mérkőzésen sikerült legyőzni őket; nagy örömünkre a hat lőtt gólunkból négyet a szarvasi fiúk ütöttek.

Csabai Farkasok – Eszkimók Szombathely 6:5 (1:1; 2:3; 3:1)

Az aranyéremért a döntőben a nagy esélyes KESI Sólymokkal kerültünk szembe, akik minden csapatnak legalább tíz gólt ütöttek, adottságokban és fizikálisan is kiemelkedtek a mezőnyből. Eddig soha nem sikerült ellenük győzni ebben a korosztályban, csak esetleg megközelíteni őket. Sajnos ez most sem sikerült. Az első harmad első feléig tudtuk tartani a lépést velük és onnan kinyitották a gólzsákot, csak egy csapat volt a pályán. A szarvasi fiúk sora tartotta legtovább magát, de őket is „bedarálták” a végére, így maradt a második hely, ami egy borzasztóan nagy siker a 23 csapatos bajnokságban.

Csabai Farkasok – KESI Sólymok 1:17 (0:5; 0:6; 1:6)

Gratulálunk Barnabásnak, Kevének, Somának és a csapatnak, a szép sikerhez!
Köszönjük a lehetőséget a Csabai Farkasok csapatának, hogy lehetőséget nyújtottak játékosainknak a bajnokságban való részvételhez.

Kohut Pál edző

A Füzes Szarvashoz csatlakozna

Szarvashoz csatlakozna a szentandrási Füzes

Békés megye 2. számú egyéni választókörzetének jelöltjei 2022. április 3-ra

Mit érdemes tudni a holnapi választásról?