in ,

Dankó Béla: Nekem a választókerület a legfontosabb

A három település közül Csabacsűdön szerepelt az egyéni képviselői körzetek országos átlaga felett Dankó Béla. A fotón Gilanné Radványi Rózsa alpolgármesterrel, illetve Molnár Józseffel, Csabacsűd polgármesterével (Fotó: Jenei Péter)

Választási győzelme után telefonon sikerült utolérnünk Dankó Bélát, aki 2010. október 3-a óta országgyűlési képviselője körzetünknek, így jelenleg negyedik ciklusát kezdi.

Az egyéni körzetek országos átlagát közel öt százalékkal meghaladó választási eredményének örül, de azok elemzését még nem végezték el, árulta el.

“Egy választókörzet ügyeivel foglalkozni, azt jól menedzselni, rengeteg időt és energiát visz el. Vannak azok a társadalmi pozícióim, amiket szívesen és örömmel játok el, igyekszem a közösség javára végezni azt”, válaszolta arra a kérdésünkre, hogy várható-e változás a munkájában, esetleg megbízzák-e újabb feladattal.

Az országgyűlési képviselő a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökségi tagja, megyei elnöke. Elmondása szerint ezeket viszi tovább. Emellett igyekezni fog a családjával is több időt tölteni.

“Az, hogy ki milyen feladatot tud vállalni, most fog majd kialakulni. Nem ácsingózok pozícióra, szeretném a körzetet minél jobban képviselni a következő négy évben. Nekem a választókerület a legfontosabb. Már tizenkét éve dolgozunk folyamatosan együtt a településekkel. Nagyon sok mindent megvalósítottunk, és nagyon sok előkészítése már zajlik. Körvonalaiban látjuk, hogy mit szeretnének a települések megvalósítani”, jelentette ki határozottan.

Az eddigi útfejlesztéseknek már kezd beérni a gyümölcse, mióta az M44 járható szakasza megépült, illetve a Kecskemétig tartó szakasz is belátható közelségbe került. Ez fontos irány lesz a jövőben is, mondta.

“Nagyon sok megkeresés van felém a cégek részéről. Már meglevő cégek is fejlesztenének, illetve új cégek is érkeznének a választókörzetbe. Bíztunk benne, hogy az M44-es építése elindít egy ilyen folyamatot. Természetesen nemcsak az útfejlesztésnek tudható ez be önmagában, hanem a gazdaság erősödésének. Azon fogunk dolgozni, hogy ezeket a fejlesztéseiket meg tudják valósítani, mert ez munkahelyeket, magasabb béreket, helyi adóforintokat fog jelenteni, ami jó a térségnek”.

Egyelőre sem nevesíteni, sem területileg lehatárolni nem akarta ezeket, mert mint mondta, sok munka van még ezekkel.

Mindenki jól érezte magát a Chován forgatagán

Igazán kitettek magukért a Chovánosok!

Csillogó szemekkel vették birtokba a gyerekek Szabó László játék-, báb- és makettgyűjteményéből összeállított kiállítást

Állandó kiállítás nyílt Szabó László életműgyűjteményéből