in ,

Gálázva nyert a Csabacsűd otthonában

Bakró Géza szerezte a Csabacsűdi GyLSE első gólját Szabadkígyós ellen
Bakró Géza szerezte a Csabacsűdi GyLSE első gólját Szabadkígyós ellen (Fotó: Babák Zoltán)

Bakró Géza nagy napja volt ez a vasárnap. Testvérével megnyerte délig tartó a 24 órás horgászversenyt, majd zéró pihenéssel a Szabadkígyósi SzSC elleni mérkőzés 3. percében 25-ről vert egy akkora gólt a léc alá, amit a rárepülő Jakab Gábor éppen ujjheggyel ért el (1–0).

A Csabacsűdi GyLSE második gólja Kasik Márk szögletéből született. Az ötös terébe szálló labdát Rafaj Roland fejelte a hálóba. A csabacsűdiek kapitánya a szögletnél a kapufa mellé állt, majd onnan kilépve bólintotta be a vendégek kapujába a második gólt (18′ 2–0).

A kétgólos vezetésnél egy kicsit leült a Csabacsűdi GyLSE gárdája. Engedték a vendégeket játszani, sorra rúgatták velük a szabadrúgásokat.

2-0-as vezetéssel az öltözőbe vonulni egy ilyen kellemetlen játékot játszó ellenfél ellen veszélyes, mondta a mérkőzés után Sechna Gábor edző, de a csűdiek szerencsére ismét felvették a fonalat, és a második 45 percben a második góltól folytatták a játékot.

Kasik Márk jobbról középre adott labdájába Urbancsok Ákos lyukat rúgott, de így lett jó Endrefalvi Eriknek, aki a hálóba vágta azt (57′ 3–0).

Kontrából Urbancsok Ákos kapott egy labdát Endrefalvitól, és élt a lehetőséggel, kilőtte a hosszút (64′ 4–0).

A mérkőzés mindegyik gólja szép volt, de talán ezek közül is kiemelkedett Pecznik Péter szabadrúgásgólja. A tizenhatos sarkától jó öt méterre mutatta Gyuga Zsolt a labda helyét. A házigazdák felálltak szépen sorba, mindenki beadásra számított, ám Pecznik erőből bevágta a léc alá. Felsőbb osztályban is a forduló szabadrúgásgóljának választották volna (67′ 5–0).

Endrefalvi rúgott egyet talajgyakorlatból, de a partjelző lest intett. Erik pár percre rá hasonló szituációból pótolta, ezzel be is állította a végeredményt (89′ 6–0).

A mérkőzés után Sechna Gáborral folytatott beszélgetésünk során elmondta, egy hete bejött az, hogy Bakró Gézát a középpályáról előre tolta, így most is ő volt a csatárpáros egyik tagja. Géza most is jól szuperált az új helyén.

Talán a legjobb keretével tudott kiállni a mérkőzésre, még a kispadon is heten ültek, köztük olyanok, akik a kezdőben is rendszerint helyet kapnak, jelentette ki a csúdiek edzője.

“Jól játszottunk, szép támadásokat vezettünk, fontos mérkőzést nyertünk meg”, foglalta össze a mérkőzést Sechna Gábor. Véleménye szerint a helyzeteket is jó százalékban használták ki, és még így is maradt bennünk gól.

A Békés megyei I. osztály alsóházának 5. fordulója után a csűdiek ezzel a győzelemmel kimozdultak a kiesőzónából.

Csabacsűdi GyLSE – Szabadkígyósi SzSC 6–0 (2–0)


Csabacsűdi GyLSE: Rohony Márk – Sovány Pál (59′ Kiss Gábor), Viszkok Csaba, Viszkok Dániel, Pecznik Péter – Sándor János (68′ Gyurik Dániel), Kasik Márk (68′ Styecz Dániel), Rafaj Roland, Urbancsok Ákos (77′ Pecnyik Gábor) – Bakró Géza (65′ Mojzsi Martin), Endrefalvi Erik. Cserék: Gerhát Krisztián, Benyó Martin
Edző: Sechna Gábor

Jók: az egész csapat

Sechna Gábor: Jó érzés volt ismét győzni, ez már nekünk sorozatnak számít, s ha nem figyelünk oda, még a végén bennmaradunk.

Hévizi Róbert a Békésszentandrási Kézművesek Egyesülete hímzőkörének kiállításmegnyitóján 2022. április 19-én

Hévizi Róbert: Az újnak is utat kell engedni

Áfonyás pulykamell kelbimbóval

Áfonyás pulykamell kelbimbóval