in ,

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara országos roadshow-ja Szarvasra érkezett

Kozsuch Kornélt, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei alelnökét megyei elnöki tisztségére jelölték a közelmúltban
Kozsuch Kornélt, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei alelnökét megyei elnöki tisztségére jelölték a közelmúltban (Fotó: Babák Zoltán)

Dr. Kulcsár László a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés megyei elnöke nyitotta tegnap este a Cervinus Teátrum kamaratermében a közös agrárpolitikáról rendezett gazdászfórumot.

Kiemelte a kormánnyal való együttműködés fontosságát, értékelte az elmúlt ciklust, annak vívmányait. Fontos a fiatal gazdálkodókra történő figyelés, hiszen ahogy a kamaránál, úgy a családi gazdaságoknál is időről időre esedékes a váltás, mondta a leköszönő megyei elnök.

A jövőre nézve felhívta a figyelmet az öntözésfejlesztés, az innováció, illetve az innováció eredményei megosztásának fontosságára.

Őt Kozsuch Kornél, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) megyei alelnöke követte, akit a megyei elnöki tisztségére jelöltek a közelmúltban.

Fontos lesz ebben a folyamatban az idén május 20-ai voksolás, ahol a kamarai tagok részvételükkel, szavazatukkal is demonstrálhatják bizalmukat kamarájuk felé, hogy az erőt mutatva tudjon kiállni értük, fogalmazott a Kozsuch Kornél.

Dr. Rákóczi Attila, A Békés Megyei Kormányhivatal főigazgatója kijelentette, hivatala és a kamara stratégiai partnerek az agrárium, az agrár vidékfejlesztés, a vidéki foglalkoztatás, illetve az elvándorlás kezelésének koncepcionális kérdésében.

Babák Mihály polgármester egy 300 éves település polgármestereként köszöntötte a megyéből érkezetteket, majd megosztotta véleményét az elmúlt 32 év utolsó harmadának mezőgazdaság terén elért sikereiről.

Dankó Béla országgyűlési képviselő a kamarával való jó kapcsolat megőrzését tűzte ki egyik legfontosabb teendőnek. Megemlítette, a mezőgazdaság nagyon sok család megélhetését biztosítja, ezért a kormány elérte Brüsszelnél, hogy a hazai társfinanszírozás a vidékfejlesztési pillérnél 17,5-ről 80 százalékra nőhessen, aminek köszönhetően óriási összeg, 7537 milliárd állhasson rendelkezésre a vidékfejlesztés terén. A forrás egy dolog, ahhoz hogy az hasznosulni tudjon, aktív szereplőkre van szükség, amiknek hátterét a kamara adja, mondta Dankó Béla.

Győrffy Balázs, a NAK országos elnöke a május 20-i választások köré csoportosította gondolatait. Elmondta, az újjászervezett kamarai rendszerben 2013 óta folyik a munka. Ezalatt sikerült egy olyan rendszert felépíteni, ami az érdekérvényesítésben, a gazdaságpolitika célok megfogalmazásában egyértelműen megkerülhetetlen szereplővé tette a NAK-ot.

Megerősítette az előtte szóló Dankó Béla szavait, miszerint komoly források állnak rendelkezésre, amikből fejlesztéseket lehet megvalósítani, hatékonyabb, eredményesebb, magasabb jövedelemtermelő képességet elérni tudó gazdaságok jöhetnek létre.

What do you think?

Dönt a csabacsűdi testület 2022. április 26-án

Fejlesztésekkel kapcsolatos döntések a csabacsűdi testület előtt

Bronzérem: Hajduch Nándort nem nyomta össze a teher, hogy ő lehet az első aki Szarvasnak felnőtt országos bajnoki érmet nyerhet.

Hajduch Nándor tegnap felnőtt országos bajnoki érmet hozott Szarvasnak