Menu
in , ,

Nagy küzdelem ellenére Gyomaendrődre került mindhárom pont

Tumultus a gyomaendrődi kapu előtt

Tumultus a gyomaendrődi kapu előtt (Fotó: Babák Zoltán)

A megyei első osztály alsóházának 6. fordulójában a Gyomaendrődi FC tartalékosan érkező együttesét fogadta a Csabacsűdi GyLSE vasárnap. A hazaiaknál a létszám rendben volt, ám két meghatározó játékos, sérülése miatt Bakró Géza, munkája okán Kasik Márk hiányzott.

A két együttest a mérkőzés előtt alsóházi két hely, illetve 15 pont választotta el egymástól. A vendégek szép győzelmi sorozattal érkeztek… és még szebbel távoztak.

A nyolcadik percben a Csabacsűdi GyLSE egy kapufával jelezte, hogy őket a statisztika nem hatja meg. Az álmos kezdés a pörgősebb játékot játszó vendégek ellenében a hazaiaknak feküdt jobban, ám aztán ez annyira jól ment, hogy egy kicsit talán bele is aludtak.

Az első gól – a hazaiak szempontjából a saját hibájukból, a vendégek szempontjából egy szép akcióból – a 36. percben született. Egy kirúgásból meg nem szerzett labdából a vendégek el tudtak menni a bal szélen, majd egy középre adott labdából Egri Károly passzolhatott az üres kapuba (0–1).

A félidőben megbeszélték, hogy vesztenivalójuk nincs, megrázzák magukat, feljebb tolják a soraikat. Ennek a tempóváltásnak egy élvezhető második félidő lett az eredménye. Míg a vendégek ritkábban jutottak el Rohony Márk kapujáig, addig lehetőségek sorát alakították ki a csűdiek, de minden kapura veszélyes labdájuk vagy Vastagh Zsolt kapusban, vagy a védelem blokkján, illetve a kapufán akadt el.

Az 56. percben egy gyomai szögletből a kapu előterébe ívelt labdából Piss Péter fejelte Rohony Márkra a labdát, amit a hazaiak kapusa csak kitolni tudott, pont Piss elé, aki másodszor már nem hibázott (0–2).

A mérkőzésen hét lapot osztott ki Tóth Imre játékvezető. Ezek egyikét a kispados Styecz Dániel tehette zsebre a 82. percben.

Vállalható vereség született, de ebben részünkről sokkal több volt, foglalta össze Sechna Gábor tömören a mérkőzésről alkotott véleményét.

Csabacsűdi GyLSE – Gyomaendrődi FC 0–2 (0–1)

Csabacsűdi GyLSE: Rohony Márk – Sovány Pál, Viszkok Csaba, Viszkok Dániel, Pecznik Péter – Gyurik Dániel (Benyó Martin 89′), Rafaj Roland, Mojzsis Martin (63′ Jelen Szebasztián Szilveszter), Sándor János (89′ Gerhát Krisztián), Urbancsok Ákos (89′ Pecnyik Gábor) – Endrefalvi Erik. Cserék: Bakró Géza, Styecz Dániel. Edző: Sechna Gábor

Jók: Viszkok Csaba, Viszkok Dániel, Rafaj Roland, Pecznik Péter

Sechna Gábor: Nagyot küzdöttek ma a srácok, de támadásban semmi nem jött össze. Kiegyenlített mérkőzésen a második félidei játékunk alapján nem érdemeltünk vereséget.

Exit mobile version