in ,

Az első félidei csapatjáték meghozta gyümölcsét

Balázs Milán (kékben) akciójából ezúttal nem született gól (Fotó: Babák Zoltán)

Aki a megye II. “A” csoport 23. fordulójának szombati játéknapján szerepet tudott vállalni és a keretbe bekerült, mindenki pályára lépett a Békésszentandrási HMSE Orosházi MTK Rákóczi ellen vívott mérkőzésén. Mindkét edző, Boér Zsolt és Dobi Balázs is beállt. A vendégeknél túl sok választási lehetőség nem volt, még szerencse, hogy Dobi Balázs egyben játékos minőségben is jelen volt, mert egy személyben ő alkotta a teljes cseresort.

Az első félidőben sikerült azt megvalósítani a pályán, ami már hetek óta benne volt a levegőben, csak a megvalósítása, nevezetesen a helyzetek gólra váltása nem sikerült, mondta Boér Zsolt a mérkőzést követő összefoglalójában. Most ötből hármat sikerült berúgniuk az első félidőben, aminek a végén az ellenfél tíz főre fogyatkozott.

A második félidőben a háromgólos vezetés birtokában tovább javíthatták volna a gólarányukat a hazaiak, ehelyett – Boér Zsolt szavaival élve – katasztrofálisra sikeredett. A Hunyadi játéka ahelyett, hogy felpörgött volna, lelassult. Nem húzták szét és futtatták a megfogyatkozott ellenfelet a melegben, ahogy azt kellett volna, hanem sok volt az egyénieskedés. A második félidei játék nyomokban sem emlékeztetett az első félideire; a góllövéssel és a játékkal is adósak maradtak a közönségnek, fogalmazott a hazaiak mestere.

Az első gól szabadrúgásból esett. Mochnács Gábor védők mögé történt ívelését Virág Imre passzolta középre, Olasz Imre az üres kapuba rúgta (12′ 1–0).

A második találat eredményező akció szintén Mochnácstól indult. Mochnács kiugratta Lós Istvánt, aki a labdát Balázs Milánnak továbbította. Balázs levette és elgurította Dobozi Béla mellett (20′ 2–0).

A harmadik egy Lós-Virág-Lós útvonalon végrehajtott kényszerítő után Öpi kapta vissza a labdát, amit a hálóba rúgott (29′ 3–0).

A második félidő meddő játékot hozott egészen a 83. percig, amikor Boér Zsolt labdáját Öpi fejelte kapura. A vendégek hálóőre ezt még kiütötte. A labda Balázs Milánhoz került, ő továbbította Öpihez, aki gólra váltotta (4–0).

A vendégek Buza Barnabás szabadrúgásból szerzett góljával szépítettek (88′ 4–1).

Ezzel a győzelemmel visszakapcsolódtak a vérkeringésbe, jelentette ki Boér Zsolt. Reményei szerint a mezőny első felében fognak végezni.

Békésszentandrási HMSE – Orosházi MTK-Rákóczi 4–1 (3–0)

Békésszentandrás, 80 néző. Vezette: Nemczov Márk.

Békésszentandrási HMSE: Wéber Csaba – Balogh Martin (Nemcsényi Bence), Filyó Tamás, Kovács Norbert (Kovács Norbert), Bencsik Attila (Boér Zsolt) – Virág Imre, Mochnács Gábor (Kozák Balázs), Olasz István, Lós István – Olasz Imre (Sztricskó Botond), Balázs Milán. Edző: Boér Zsolt. Jók: Virág Imre, Mochnács Gábor, Bencsik Attila, Balogh Martin

Orosházi MTK Rákóczi: Dobozi – Szabó Gy., Bok (Dobi B.), Rácz A., Buza, Nalesnyik, Ordó, Nagy D., Szabó T., Kocsis, Halász. Edző: Buza Barnabás, Kvasznovszky József.

Boér Zsolt: Úgy gondolom, hogy megérdemelt győzelmet arattunk egy kellemes ellenfél ellen. Sajnálom, hogy a második félidőben nem élveztük ki eléggé a játék örömét.

Látványetetésen ismerkedhettek a gyerekek a Körösvölgyi Állatpark madaraival

Madarak, fák és gyerekek napja volt a Körösvölgyi Állatparkban

Bődi Eti beszélgetőtársa Hartay Csaba volt szombat este

Hartay Csaba képzeletén át vezettek Joe és Jen kalandjai Szarvasra