in ,

A blues hőskorát hozta el Szarvasra Liska Tamás és Lovász Geri

Liska Tamás és Lovász Geri Slowhands elnevezésű formációja volt Sadie Mulholland vendégei 2022. április 30-án a Cervinus Teátrum Kamaratermében
Liska Tamás és Lovász Geri Slowhands elnevezésű formációja volt Sadie Mulholland vendégei 2022. április 30-án a Cervinus Teátrum Kamaratermében (Fotó: Babák Zoltán)

A két szarvasi fiatal zenész, Liska Tamás és Lovász Geri több városi zenekarban játszik. Közös alakulatuk a Slowhands. Már többször felléptek legnépszerűbb műsorukkal, ami blues alapokra épül. Ilyen alkalom volt, amikor két évvel ezelőtt a Stop Band Szarvasi Vízi Színházban adott koncertjén adtak egy betétet, de többször felléptek a Zenepavilonban is.

Unplugged összeállításukkal Eric Clapton, azaz Mister Slowhand előtt tisztelegnek. Nevüket is tőle kölcsönözték, ahogy koncertjük elnevezését is Unplugged című lemezéről vették. Programjukba a Clapton-dalok mellé több előadótól is válogattak, köztük Bo Didleytől Muddy Watersen át a Rolling Stonesig.

A formáció április utolsó vasárnapján lépett fel abban a sorozatban, amin január óta Sadie Mulholland látja vendégül a város, illetve a környék fiatal zenészeit. Ezek az esték mindig a hónap utolsó szombatjára esnek; helyszínük a Cervinus Teátrum Kamaraterme.

Tamás és Geri mellé egy modernebb szám erejéig beszállt a házigazda, Sadie is.

A Sadie és vendégei sorozat május 28-án, szombaton zárul, amikor maga a házigazda lép közönség elé.

Fürdőruha – használhatod ugyanazt az úszáshoz és a napozáshoz?

A cikk írója az Akácember díszlettervezőjét, Egyed Zoltánt interjúvolja a 2022. május 2-i olvasópróba szünetében

Tessedik munkássága lenyűgözte az Akácember díszlettervezőjét