Még mindig nem jött össze a Dinnyéslaposi útfelújítás önrésze

A fotó a május 12-i első lakossági fórumon készült
A fotó a május 12-i első lakossági fórumon készült (Fotó: Babák Zoltán)

Jót tett az előző fórum, de még mindig kevesen vannak, mondta tegnap Sinka Imre azon a megismételt lakossági fórumon, amire a Dinnyéslaposi üdülősor telektulajdonosait várták azért, hogy végre döntésre vigyék a kérdést, fel akarják-e újítani az utat, vagy sem.

Bruttó 194 millió keretösszegért vállalta a kivitelező, amihez lakossági önerőt vár az önkormányzat. 27,2 millió forintra van ígérvény, de 34 millióra lenne szükség ahhoz, hogy a Dinnyéslaposi üdülősor aszfaltútja megújuljon. Annak idején jól mérték fel, hogy a 250 tulajdonosból legalább 200 önerejére lesz szükség ahhoz, hogy a projektet megvalósítsák, emlékezett vissza a település polgármestere. A tegnapi lakossági fórum kezdetéig szándéka komolyságának 163 telektulajdonos adott átutalásával is nyomatékot, pedig lassan elfogy az idő, A-t vagy B-t kell mondani a megvalósításra. Még 30 telek tulajdonosának a hozzájárulására lenne szükséges. Ha ez most nem valósul meg, akkor ennél jóval drágább lesz a következő ajánlat.

“Nem hittem volna, hogy nekem kell könyörögni, hogy fogjunk össze egy jó útért”, fejezte ki csalódottságát Sinka Imre, aki már testület elé vitte a dolgot, ahol a képviselők azzal a feltétellel fogadták el a projekt megvalósítását, hogy június 20-ig össze kell jönnie a szükséges önerőnek. Az önkormányzat nem tudja saját erőből ezt megoldani, hiszen ez egy egyéves működési költsége, már így is 12 milliót beletettek ebbe a pályázatba, tette tisztába az önkormányzat lehetőségeit a polgármester, aki annak ellenére, hogy a Gondalaposból már tanult, a Dinnyéslaposból meg még többet, látja a fényt az alagút végén.

Igaz, mi, szentandrásiak mindig is Dinnyelaposnak ismertük, de Dinnyéslaposi üdülősor a hivatalos elnevezés.

Augusztus második felében, 20-a után szeretnék megkezdeni a megvalósítást, hogy a turisztikai szezont minél kevésbé zavarják, de ha a kivitelező azt mondja, hogy minél hamarabb el akarja kezdeni az áremelkedés miatt, akkor kettős szorításban van, mondta Sinka Imre.

Ahogy az a – vélhetően már önrészüket befizetett – telektulajdonosoktól a hozzászólásokban elhangzott, a 170 ezer önrész milliós, több milliós értéknövekedést generálna az ingatlanokban, ezért nem is értik, miért megy ez a dolog olyan nehezen. Az külön érthetetlen, hogy a legrosszabb, szinte járhatatlan részen van 10-15 telektulajdonos, aki eddig nem fizetett.

A zenén és a tvarozsnyikán át a gyermekprogramoktól a pajzán mesékig az idei Múzeumok Éjszakáján

Gyakorlósok a szombati magyar-angolon

Gyakorlósok és a magyar bravúr