in ,

Babák Mihály: Nagyon fontos, hogy szerető közönségünk van

Az első szerencsés 300. néző Nagy Imre volt, akinek ajándékcsomagjában a Beregszászi Színház mai Tóték című előadására szóló jegy lapult.
Az első szerencsés 300. néző Nagy Imre volt, akinek ajándékcsomagjában a Beregszászi Színház mai Tóték című előadására szóló jegy lapult (Fotó: Babák Zoltán)

Megnyílt a Szarvasi Vízi Színház 12. évada, hogy augusztus 19-ig minden este valamilyen előadással várja a színház, illetve a kultúra rajongóit.

A rövid protokolláris megnyitón hangzott el a címben szereplő mondat a teltházas közönséget elsőként köszöntő Babák Mihály polgármester szájából.

Fekete Péter a kormány átalakulásakor államtitkári zakóját cirkuszigazgatói zakóra cserélte. Jól érzi magát benne, derült ki szavaiból.

A 300-as szám fogja meghatározni ezt az évadot, utalt a városi évfordulóra, ezért minden előadáson a 300. látogatónak valamivel kedveskednek. Az első szerencsés Nagy Imre volt, akinek ajándékcsomagjában a beregszászi színház mai Tóték című előadására szóló jegy lapult.

A háború miatt a színház színészei vagy itt ragadtak, vagy ide menekültek, a Fővárosi Nagycirkusz lakásaiban élnek. Az ő előadásukat viszik körbe az országban, mondta a Fekete Péter. “Fontos nekünk, hogy ezt a Tótékat minél többen lássák, fontos nekünk, hogy a beregszásziak érezzék, hogy velük vagyunk, a Beregszászon élő magyarok érezzék a szolidaritásunkat”, jelentette ki.

Farkas Sándor, Szentes és környékének országgyűlési képviselője, miniszterhelyettes, elsőként neki mondott köszönetet azért, amit államtitkárként a szentesi Tóth József Színházért tett.

Seregi Zoltán, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója elárulta, számára a szarvasi színházi jelenlétük egy csoda, ami az épület, az előadások, a nézőteret megtöltőkből tevődik össze. A Trianon című előadáshoz kapcsolódva megjegyezte, hogy fontosnak tartja, hogy a darab a centenárium évében jöhetett létre, hiszen a magyarországi színházak közül az egyetlen volt, amelyik egész estés színdarabbal emlékezett meg a száz évvel azelőtt történtekről.

Csasztvan András a Békéscsabai Jókai Színház, a Magyar Teátrumi Társaság és a Cervinus Teátrum hármasának összefogását emelte ki, mint a 12 éve tartó sikersorozat alapját.

Röviden szólt a Cervinus centenárium jegyében készült darabjáról, a Tessedik Sámuel munkásságát feldolgozó “Az Akácember“-ről, amit július 23-án, Szarvas város napján a július 13-tól 26-ig tartandó Cervinus Művészeti Fesztivál 2022 keretében kerül majd a nagyközönség elé.

Az évadnyitó köszöntők után Békéscsabai Jókai Színház Trianon című darabja következett, aminek a hátterét – mint távoli hegycsúcsokat – fekete felhők adták. Aztán ahogy a távoli hegyeinket, úgy ezeket a felhőket is elfújta a szél.

30 helyszínen egyidőben közel 20 ezer népviseletbe öltözött táncos járta Csoóri Sándor Üstökös zenére című szerzeményére össztáncát

Szarvason ünnepelték a magyar népi kultúrát Békés megye táncosai

A Békéscsabai Jókai Színház Trianon című előadásával nyitott a Szarvasi Vízi Színház 2022-es nyári évada

Emberek lelkén keresztül hatnak a történelmi viharok