in ,

Kézilabdában, kosárlabdában és tanulásban is a korosztályának a csúcsán Gulyás Gergő

Gulyás Gergő
Gulyás Gergő

10 éven át kitűnő tanuló, 2020-ban Magyarország jó tanulója, jó sportolója, Szarvas város ifjú tehetsége díj birtokosa. Általános iskoláját Szarvason, a Benkában végezte. Jelenleg a veszprémi Táncsics Mihály Szakgimnázium sporttagozatán tanul. Egyszerre a veszprémi ÉLES KISE kézilabdázója, illetve a paksi Atomerőmű kosárcsapatának utánpótlásjátékosa. Gergőről itt írtunk korábban.

Gulyás Gergő amellett, hogy jó tanuló, egyszerre két sportágban is tehetséges. Így született, az agya az idegrendszere ezekre a gömbölyű és pattogós játékszerekre van ráállva.

Kézilabdában a Velky házaspár indítja el 6 éves korában, majd Majorosné Kasik Gabriella, illetve Hajdú Andrea edzéseire jár. 2015-től a HC Szarvas férficsapata igazolja le, ahol Tusjak János az edzője.

2017-ben egy tehetségkutatón felfedezi Pásztor István és leigazolja az ÉLES KISE. Gergő irányító és átlövő posztokon játszik. A legutóbbi, 2021/2022-es évad serdülő I. és U16-os bajnokságában összesen 48 mérkőzésen lépett pályára, és 350 gólt dobott összesen.

A serdülő I. osztályúak alapszakaszában 24 mérkőzésen 211 gólt szerzett, ezzel ő végzett a góllövőlista első helyén. Átlépte a bűvös 200-as határt ebben a szezonban. A nyugati divízióban csapatával, az ÉLES KISÉ-vel a 4. helyen végzett.

Az U16-osok I. osztályú bajnokságában bajnoki címet szerzett. 24 mérkőzésükön 139 találatot ért el.

Ehhez jön még az országos diákolimpiai 5. hely strandkézilabdában iskolájának, a Táncsicsnak a csapatával.

És ez még csak a kézilabda volt, a kosárlabdáról szó sem esett.

2018-ban Darida házaspár nézte meg, kosárlabdásként mit tud. 2018 őszétől a RICSILLA SE játékosa. Edzői Mészáros Richárd és Darida Csilla volt. 2020 nyarán igazolt az Atomerőműhöz, ahol a csehek többszörös válogatottja, Jan Pavlik a mestere.

Kosárlabdában a kettes és hármas posztokon játszik. Korosztályának legjobb védőjátékosai közé tartozik.

Az, hogy mind tanulmányaiban, mind e két teljes embert igénylő sportágban ilyen eredményt érjen el, rengeteg utazással és lemondással jár az ő, illetve a szülei részéről is.

Kérdésünkre válaszolva Gergő elmondta, hogy ebben az évben még mind a két sportágat űzni fogja, ha lehet, még magasabb szinten, de egyelőre nem tudja melyiket fogja választani.

Ha a kosárlabda mellett dönt, a cél NBA. Ha a kézilabdát, akkor a világ egyik legjobb játékosainak egyike szeretne lenni, olyan mint Mikkel Hansen.

Sörpácos BBQ pulykaszárnyak

Sörpácos BBQ pulykaszárnyak

A Cervinus Művészeti Fesztivál nyitó sajtótájékoztatója 2022. július 4-én

CervinusFest tizenegyedszer