in ,

Sörpácos BBQ pulykaszárnyak

Sörpácos BBQ pulykaszárnyak
Sörpácos BBQ pulykaszárnyak (Forrás: Gallicoop.hu)

Sörpácos BBQ pulykaszárnyak hozzávalói:
5-6 pulykaszárny
0,5 dl olívaolaj
1 tk hagymás fűszersó
1 tk paprika
½ tk őrölt római kömény
1 csipet cayenne bors
½ tk őrölt bors
3-4 gerezd fokhagyma, összezúzva
1 fél citrom leve
1 doboz világos sör

A szárnyakat az ízületnél kettévágjuk, sózzuk. Az olívaolajat kikeverjük a többi hozzávalóval és a szárnyakat beleforgatjuk a pácba. 1-2 órán át hagyjuk pácolódni, majd forró grillen kb. 45 perc alatt megsütjük, időnként megforgatva, és a páclével locsolgatva.

Salátával, tetszés szerint zöldhagymával vagy kéksajttal kikevert tejföllel, paradicsomszósszal tálaljuk.

Korábbi ajánlataink itt olvashatók.

(Fotó: Gallicoop.hu)

Szarvasi versenyzők a Simon Fialán: Harsányi Botond, Velenczei Boldizsár, Karai Kornél és Huszárik Gergő

Még a Dunántúlról is érkeztek az idei Simon Fialára

Gulyás Gergő

Kézilabdában, kosárlabdában és tanulásban is a korosztályának a csúcsán Gulyás Gergő