in

Elkészült Kazinczy utca felújítási terve

Elkészültek a 4401. számú Szarvas-Szentes összekötő út Szabadság és Gárdonyi Géza utcák közötti szakaszának felújítási tervei. A dokumentációban csak 0+005 és 0+820 kilométerszelvényként emlegetett rész tulajdonképpen a teljes Kazinczy utcát jelenti.

A meglévő burkolat jelentősen leromlott, deformálódott, kátyúsodott, egyes részein teherbírását vesztette. Ezek okán a teljes pályaszerkezetre vonatkozó beavatkozást igényel, áll a dokumentációban.

A felújítás során marad a pályatest szélessége. A felső 4 centit marással eltávolítják. Ezután kap egy 3 centis kiegyenlítő és egy 4 centis kopóréteget. A pályaszerkezetet lokálisan 6 szakaszon, összesen 784 négyzetméteren cserélik. Mindkét oldalon 1 méter szélességben új padka készül.

A terveket megküldték a Szarvasi Polgármesteri Hivatalnak azzal, hogy várják egy online egyeztetésre tett javaslatukat, amin a tervezőn és a hivatalon kívül részt venne a megrendelő, a Magyar Közút Békés megyei igazgatóságának szakemberei is.

Pénteken jeleztük Babák Mihály polgármesternek, hogy ha van a köz számára információja a projektről, szívesen vesszük, de mind ez idáig nem kaptunk választ megkeresésünkre. Amennyiben válasz érkezik, frissítjük cikkünket.

125 éves az Evangélikus Újtemplom

Eseménysorozattal emlékeztek az Evangélikus Újtemplom 125 évére

Levendulás rizottó

Levendulás rizottó